Рисунка на Леонардо до Винчи с размери 7 на 7

...
Рисунка на Леонардо до Винчи с размери 7 на 7
Коментари Харесай

Очакват £12  млн. за 7-см. рисунка с молив на Леонардо 

Рисунка на Леонардо до Винчи с размери 7 на 7 см., представляваща глава на мечка, се продава в Лондон от „ Кристис “. Тя ще бъде изложена в Ню Йорк и Хонг Конг, преди да бъде пусната на търг и се съгласно аукционната къща се очаква цената ѝ да доближи сред 8 и 12 милиона паунда.

Бен Хол, ръководилят на отдела за творби на стари майстори в „ Кристис “ Ню Йорк, разказа работата като „ една от най-важните ренесансови произведения, които все още се намират в частни ръце “.

Той сподели: „ Творбата е била благосъстоятелност на някои от най-изявените колекционери на стари майстори векове наред, подобен е и актуалният ѝ притежател, който я има от 2008 година “. 

„ Показвана е от влиятелни музеи и е предизвиквала възхищение по целия свят. За „ Кристис “ е чест да представи тази работа на Леонардо на пазара. “

Малката рисунка, озаглавена „ Глава на мечка “ е направена със сребърен молив върху бледо розово-бежова хартия.  Била е излагана в музеи, в това число Националната изложба в Лондон, където през 2011 и 2012 година бе част от галерия с творби на Леонардо.

Рисунката ще бъде бъде показана в Лондон от 1 до 6 юни, преди да бъде продадена на 8 юли.

***

Най-високата цена за рисунка на търг е постигана от работа на Рафаело. Това е скица с въглен върху хартия, с размери 38 на 28 см., наречена „ Глава на апостол “, която на аукцион на „ Сотбис “ през 2012 година е купена за 29.7 млн. паунда  ($47.8 млн.). „ Глава на деятел “ е подготвителна скица за картината с древен сюжет „ Преображение ", която виси във Ватиканския музей в Рим.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР