Рискове винаги има, но в медицината има две много хубави

...
Рискове винаги има, но в медицината има две много хубави
Коментари Харесай

Д-р Таня Андреева:Още няма предписания за COVID към училищата


Рискове постоянно има, само че в медицината има две доста хубави думи – предварителна защита и профилактика. Очаквам закъснелите към този момент наставления на здравното министерство да бъдат подадени към учебните заведения и университетите. Това съобщи пред БиТиВи някогашният здравен министър доктор Таня Андреева.

Като сериозен пропуск Андреева уточни, че „ към момента няма спуснати указания”, а е належащо да има конкретизирани ограничения до най-малки елементи – даже какви дезинфектанти ще се употребяват и кой ще дава отговор за това. Аз знам, че в някои учебни заведения няма даже сапун, още преди Коронавирус, посочи тя. И изрази убеденост, че в този момент всеки шеф и ректор на образователно заведение самичък си подрежда къщичката съгласно знанията си, а не съгласно правила и насоки на единна държавна тактика.

По-заинтересовани от това децата да са здрави няма от родителите, акцентира Андреева.

Тя даде образец с Гърция и по какъв начин там има единна тактика за COVID-19, създадена от най-хубавите им експерти в областта на медицината и просвета и изрази страдание, че като общество ние сме мощно разграничени – на последователи на доцент Мангъров и на последователи на проф. Мутафчийски и Националния действен щаб (НОЩ). Така и не разбрахме какво свърши Кирил Ананиев като здравен министър и какво остави на Костадин Ангелов, посочи Андреева и добави, че самият Ангелов най-малко към този момент наподобява насочва вниманието си напълно към подготвеността на лечебните заведения за COVID-19.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР