Рискът от ескалация на украинския конфликт за Северноатлантическия алианс е

...
Рискът от ескалация на украинския конфликт за Северноатлантическия алианс е
Коментари Харесай

Столтенберг: Рискът за НАТО от ескалация на конфликта в Украйна е несравним с риска от победа на Пут

Рискът от ескалация на украинския спор за Северноатлантическия алианс е непостижим с риска от съветска победа. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в събота, говорейки на Мюнхенската конференция по сигурността.

" Много хора се питат дали военната помощ за Украйна носи риск от ескалация на спора. Мога да кажа: няма безрискови разновидности. Но рискът от победа на Путин е доста по-висок ", съобщи Столтенберг. Той прикани за изцяло увеличение на производството и доставките на оръжие за Украйна.

В този сериозен миг е изключително значимо " да дадем на Украйна това, от което тя се нуждае, с цел да завоюва и да съществува все по този начин като самостоятелна суверенна нация в Европа ", сподели той в слово пред Мюнхенската конференция по сигурността.

Няма " никакви признаци, показващи ", че съветският президент Владимир " е трансформирал упоритостите си ", уточни Столтенберг в миг, когато НАТО се притеснява от скорошна огромна атака на съветските сили в Украйна.

" Най-големият от всички опасности е Путин да завоюва. Ако Путин завоюва в Украйна, посланието в очите му и в очите на други властнически водачи ще бъде, че могат да употребяват мощ, с цел да получат, каквото желаят ", предизвести той.

Генералният секретар формулира три " поучения от спора в Украйна " за НАТО.

Първо, сподели той, НАТО би трябвало да продължи да оказва всеобхватна поддръжка на Украйна, с цел да предотврати успеха на Русия. " Това би било извънредно рисково за нас ", сподели той.

Второ, той акцентира, че НАТО би трябвало да се въоръжи всеобхватно, да модернизира личните си армии и да укрепи връзките сред европейските страни и Съединени американски щати в подготовка за борба с Русия, която съгласно него " няма да завърши и след спора в Украйна " при никакъв сюжет.

Трето, той прикани за подсилване на устойчивостта на западното общество, в това число инфраструктурната сигурност, киберсигурността и осведомителното владичество, което НАТО назовава " противопоставяне на дезинформацията ".

По този мотив някогашния съветски президент Дмитрий Медведев разяснява следното в Телеграм:

" Столтенберг съобщи, че рискът от съветска победа е доста по-голям от риска от ескалация на спора в Украйна.

Превод на чист съветски език: Рискът от започване на Трета международна война е доста по-малък от риска от победа на нашата страна.

Изроди. Мразят и се опасяват. "

 

Източник: ТАСС, „ Гласове “
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР