Риши Сунак заяви, че е готов да се бори за

...
Риши Сунак заяви, че е готов да се бори за
Коментари Харесай

Сунак: Готови сме да се борим с незаконното преминаване на Ламанша

Риши Сунак съобщи, че е " подготвен да се бори " за въвеждането на ново законодателство, което да предотврати прекосяването на мигранти през Ламанша с дребни лодки, с цел да доближат до Обединеното кралство.

Премиерът съобщи, че е убеден, че държавното управление ще завоюва всички правни борби за " тежките, само че нужни и обективни " ограничения, съобщи Би Би Си.

Лейбъристите обявиха, че последните проекти на торите наподобяват на " ден на земята " и са " машинация ".

Не единствено депутатите от опозицията разкритикуваха проектите. Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците, ВКБООН, съобщи, че препоръчаното законодателство е еднакво на " възбрана за даване на леговище ".

Застанал зад естрада, украсена с лозунга " спрете лодките ", господин Сунак удостовери, че плануваният нов закон, съгласно който незаконните мигранти ще бъдат депортирани " в границите на седмици ", ще се ползва със задна дата за всички, които идват в Обединеното кралство незаконно от през днешния ден нататък.

Той съобщи, че знае, че ще има спор по отношение на строгостта на Закона за противозаконната миграция, само че държавното управление е пробвало " всички други способи " за попречване на прекосяването на границата и те не са дали резултат.

Макар да призна, че това е " комплициран проблем ", който не може да бъде решен с един-единствен " сребърен патрон ", той съобщи, че нямаше да стои на тази позиция, в случай че не смяташе, че може да реализира резултати.

Миналата година повече от 45 000 души влязоха в Обединеното кралство посредством секване на Ламанша, което е с към 300 повече от 2018 година

Правителството счита, че прекъсването на дребните лодки е основен въпрос за гласоподавателите и Сунак го е трансформирал в един от петте си съществени целта.

Говорейки в Камарата на общините, министърът на вътрешните работи в сянка Ивет Купър съобщи, че са нужни съществени дейности за прекъсване на прекосяването на дребни лодки, само че съобщи, че проектите на държавното управление рискуват " да влошат хаоса ".

Депутатите от опозицията нападнаха законодателството един след различен, като някои от тях обявиха, че то е нелегално, а други допуснаха, че няма да работи на процедура.

Депутатите тори обаче поддържаха своя вътрешен министър, като се редуваха да приветстват стъпката, а госпожа Брейвърман отвърна, че водачът на лейбъристите сър Стармър " не желае да спре лодките ".

В писмо до депутатите госпожа Брейвърман съобщи, че има " повече от 50% възможност " законодателството да е несъвместимо с Европейската спогодба за правата на индивида (ЕКПЧ).

Но на конференция на Даунинг стрийт Сунак съобщи, че съгласно него няма да е належащо Обединеното кралство да напусне Европейска конвенция за правата на човека, и съобщи, че държавното управление счита, че работи в сходство с нея и " извършва интернационалните си отговорности ".

Той добави, че възпиращият резултат на новото законодателство може да бъде " много мощен и бързо ".

Лицата, изведени от Обединеното кралство съгласно новия закон, няма да могат да се завърнат или да изискат английско поданство в бъдеще./БГНЕС

Лондон / Великобритания
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР