РИОСВ-Пловдив проверява за незаконни автоморги, съобщиха от пресцентъра на институцията.

...
РИОСВ-Пловдив проверява за незаконни автоморги, съобщиха от пресцентъра на институцията.
Коментари Харесай

Екоинспектори и полицаи в Пловдив проверяват за незаконни автоморги

РИОСВ-Пловдив ревизира за противозаконни автоморги, оповестиха от пресцентъра на институцията.

При взаимна инспекция екоинспектори и служители на реда от II-ро районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи открили нерегламентирано разкомплектоване на коли в частен парцел, намиращ се на околовръстния път на Пловдив, в индустриална зона "Запад ". На място е установено, че в двор, стопанисван от физическо лице, ограден с телена ограда, се съхраняват 10-12 излезли от приложимост моторни транспортни средства, гуми, авточасти втора ръка, порти, брони и други пластмасови елементи. Пред оградата, в сервитута на пътя са паркирани още 12 автомобила.

На физическото лице са дадени наставления да не прави действия по разкомплектоване без публикуван от шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив документ по реда на член 35 от Закона за ръководство на отпадъците, както и да се отстранен колите от територията на площадката и пред оградата, като се предадат на компании, притежаващи разрешителни документи, според Закона. За установените нередности от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив ще бъдат подхванати административно-наказателни ограничения.

През миналия месец от взаимни инспекции на специалисти от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив и районно управление (на МВР) - Карлово в с. Дъбене са установени нарушавания за разкомплектоване на излезли от приложимост коли без издадено от решение. Съставени са два 2 акта за административни нарушавания на физическо лице и на компания. Предвидената в Закона глоба при сходни нарушавания за физическо лице е от 1 400 до 4 000 лв., а за юридическо - от 7 000 до 20 000 лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР