РИОСВ-Хасково състави два акта на община Симеоновград и един на

...
РИОСВ-Хасково състави два акта на община Симеоновград и един на
Коментари Харесай

Глобиха Хасково и Симеоновград заради незаконни сметища

РИОСВ-Хасково сформира два акта на община Симеоновград и един на община Хасково за непочистени нечисти терени. Експертите на екоинспекцията са направили 108 инспекции, от които 50 планови и 58 изключителни през февруари.
 
Издадени са 44 наставления за премахване на открити нарушавания или за осъществяване на екологични условия. Общо 7 акта са формирани за установени административни нарушавания.
 
На сдружението, експлоатиращо канализационните системи на градовете Харманли, Любимец и Симеоновград, са формирани 3 акта по Закона за водите за осъществяване на активност без построени пречиствателни уреди.
 
Друг акт е формиран на компания от Харманли за несъблюдение на наставление. Наложена е една еднократна глоба в размер на 1931 лева за изпускане на отпадни води на сдружението, експлоатиращо ГПСОВ-Димитровград.
 
В рамките на инспекцията през месец февруари не са издавани наказателни постановления. В резултат на осъществения надзор са почистени 14 нечисти терени.
 
173 уведомления за действия, изискващи координиране по екологичното законодателство, са постъпили и прегледани в Регионална инспекция за опазване на околната среда - Хасково през февруари 2023 година
 
Експертите от екоинспекцията са направили 13 инспекции по постъпили сигнали и тъжби, като са дадени съответни наставления за преустановяване на нарушаванията и премахване на замърсяванията.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР