Ринат Ахметов - най-богатият човек в Украйна, се отказва от

...
Ринат Ахметов - най-богатият човек в Украйна, се отказва от
Коментари Харесай

Най-богатият украинец се отказва от медийния си бизнес

Ринат Ахметов - най-богатият човек в Украйна, се отхвърля от медийния си бизнес, заяви организация Ройтерс, като цитира известие на неговата капиталова компания. Решението се дължи на влизането в действие на закона, който има за цел да ограничи въздействието на олигарсите.

Законът беше признат предходната година, по самодейност на президента Володимир Зеленски, и в него са посочени критерии, по които обещано лице ще бъде прието за олигарх. Смята се, че някогашният президент Петро Порошенко и Игор Коломойски дават отговор на критериите за включване в регистъра на олигарсите.

Ринат Ахметов разяснява, че не може да продаде тази част от бизнеса си при пазарни условия поради войната в Украйна и шестмесечния период, който му дава законът. Затова неговата " Медийна група Украйна " ще се откаже от лицензите за телевизионни канали и за печатни медии в интерес на страната, а онлайн медиите ще бъдат прекъснати.

" Като най-големият частен вложител в украинската стопанска система, аз неведнъж съм заявявал, че не съм и няма да бъда олигарх ", показва Ахметов. По негови данни в основаният през 2000 година медиен холдинг са вложени вложения в размер на над 1,5 милиарда $.

Като притежател на компанията " Метинвест " - най-големият производител на стомана в Украйна, Ринат Ахметов понесе директни загуби от войната. Руските обстрели против Мариупол подредиха съществено комбинатите " Илич " и " Азовстал ". Той има намерение да съди Русия за вредите, които прави оценка на 17 до 20 милиарда $.

Най-богатият човек в Украйна акцентира, че е понесъл съществени загуби от войната в Източна Украйна, която стартира още през 2014 година По данни на сп. " Форбс " през 2013 година той е имал чисти активи в размер на 15,4 млр. $, а тази година те са 4,5 милиарда $.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР