Рим. Изпълних целта си - успях да подобря времето си!

...
Рим. Изпълних целта си - успях да подобря времето си!
Коментари Харесай

Дениел Нанков: Изпълних целта си на европейското по плуване в Рим

Рим. Изпълних задачата си - съумях да подобря времето си! Това съобщи секунди след плуването си на 50 м кроул на европейското в Рим най-бързият българин на дребен басейн Дениел Нанков.

Диамантът в огърлицата от гении на първенеца ПСК " Черно море " и другият БГ представител в тази дисциплинираност - Йосиф Миладинов, не съумяха да намерят място на 1/2-финалите. В утринните серии Нанков приключи с 26-то време, спирайки хронометрите на 22,58 сек. С най-хубаво време за полуфиналите се класира холандецът Том де Боер - 21, 59 сек.

Личният треньор на Дениел Нанков- Никола Петров, изрази задоволството си от плуването на варненеца и посочи пред клубния уебсайт www.swimming.bg, че Дени е подобрил времето си с 16 стотни.

" Дениел усъвършенства досегашното си време - 22,74 сек. с 16 стотни, което е доста добре, изключително за утринно плуване! Ако имаше късмет да плува следобяд, както и на 100 м кроул, щеше да плува доста по-бързо. Той е най-малкият в нашия тим, до момента в който Йосиф Миладинов и Калоян Лефтеров към този момент имат опит. Целият тим се показва доста устойчиво! ", разяснява Никола Петров. И изрази удивление от румънската сензация на европейското в Италия Давид Поповичи, който записва международен връх за юноши на 200 м кроул, заковавайки хронометрите на 1,42.97 мин.
Дениел Нанков показа още, че е съумял да развие дисциплината 50 м свободен жанр, по този начин както е желал.

" Тепърва с моя треньор ще вършим разбори и ще отчитаме грешките, с цел да работя за превъзмогването им. От дребен съм спринтьор - 50 и 100 м свободен жанр са моите съществени дисциплини. Пожелавам си един ден да се класирам на край на огромен конгрес ", разяснява Нанков.

Варненецът добави, че конкуренцията на 50 м кроул е най-жестока. " Една техническа неточност може ти коства орден или връх. Радвам се, че посред ни с Йосиф Миладинов има конкуренция, това е огромен плюс. Надявам се един ден и двамата да плуваме на край. За вбъдеще желая да акцентира на повече физическа подготовка, скорост и устойчивост ", заключи Нанков.

Освен на спортната, черноморецът жъне супер триумфи и на житейската сцена. Ултрабързият варненец е признат за студент в " Йейл юнивърсити " в Щатите и занапред ще натрупа университетски познания в Алма матер на петима американски президенти.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР