Рим. Италия е обявила двама служители на службата на военния

...
Рим. Италия е обявила двама служители на службата на военния
Коментари Харесай

РИА Новости: От руското посолство в Рим реагираха на изгонването на техни служители

Рим. Италия е оповестила двама чиновници на службата на военния аташе в съветското посолство в Рим за личност нон грата след ареста на един от дипломатите по обвинявания в шпионаж, оповестиха от дипломатическата задача пред кореспонденти, представени от РИА Новости .

" Руският дипломат в Италия Сергей Разов беше извикан в италианското външно министерство. По време на срещата италианската страна осведоми за оповестяването на личност нон грата на двама сътрудници на офиса на военния аташе в съветското посолство в Рим. Посланикът е изразил страдание по отношение на това решение и вяра, че случаят няма се отрази на руско-италианските връзки, " гласи изказването.

По-рано италианският външен министър Луиджи Ди Майо съобщи, че е предал митинга на италианското държавно управление на Разов и го е уведомил за експулсирането на двама дипломатически чиновници.

Във вторник вечерта италианските карабинери са задържали офицер от съветските въоръжени сили, упълномощен в посолството в Рим, и капитан на италианския флот по обвиняване в шпионаж. Според чиновници на службите за сигурност интервенцията е осъществена по време на загадка среща сред тях директно след предаването на секретни документи от италианския офицер против парична сума.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР