РИМ — монах Паоло Бенанти носи обикновените кафяви одежди на

...
РИМ — монах Паоло Бенанти носи обикновените кафяви одежди на
Коментари Харесай

Най-добрият експерт във Ватикана по етиката на изкуствения интелект е монах от средновековен францискански орден

РИМ — духовник Паоло Бенанти носи елементарните кафяви одежди на своя феодален францискански медал, до момента в който се занимава с един от най-належащите въпроси в съвремието: по какъв начин да управляваме изкуствения разсъдък, тъй че да обогатява — а не да експлоатира — живота на хората.

Бенанти е индивидът, който Ватикана се обръща към технологията и той има ухо за Папа Франциск, както и някои от най-хубавите инженери и ръководители на Силиконовата котловина.

С опит в инженерството, докторска степен по морална теология и пристрастеност към това, което той назовава „ нравственос на технологиите “, “ 50-годишният италиански духовник е на незабавна задача, която споделя с Франциск, който в годишното си спокойно обръщение за 2024 година настоя за международен контракт, който да подсигурява етичната употреба на AI технологията.

„ Каква е разликата сред човек, който съществува, и машина, която действа? “ сподели Бенанти в изявление тази седмица за Асошиейтед прес по време на отмора в Папския...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР