РИМ – Монтана организира конкурс за приготвяне наНай-хубава питка за

...
РИМ – Монтана организира конкурс за приготвяне наНай-хубава питка за
Коментари Харесай

РИМ – Монтана организира конкурс за приготвяне на Най-хубава питка за Бъдни вечер

РИМ – Монтана провежда конкурс за подготвяне на " Най-хубава питка за Бъдни вечер ".

Целта на състезанието е да напомни значимото място на обредния самун във фолклорната просвета, който е знак на изобилие, обилие, здраве. " Каним всички ценители и пазители на фолклорните традициите да „ запретнат ръкави “ и да се включат в него.Конкурсът ще се организира на 19 декември (понеделник) от 11 ч. в Експозиционна зала, ул. " Граф Игнатиев " № 3.

Заявки за присъединяване се приематот 5 до 12 декември на e-mail: [email protected], на телефон: 096/ 305 489; 0886/ 36 40 25,или в Експозиционната зала на РИМ – Монтана ", оповестяват уредниците на състезанието.

Всеки участник посочвадве имена телефон или имейл за контакт. Първите 20, декларирали присъединяване, ще получат по 1 кг брашно за приготвянето на обредния самун.

Питките би трябвало да се донесат в деня на събитието, до 10. 30 ч. в Експозиционната зала на музе я. Компетентно жури ще оцени показаните тестени произведения.

Отличените, от I до III място, ще получат парична премия, 50, 30 и 20 лева, а за останалите участници са планувани предметни. Всички ще получат грамота за своето присъединяване.

За повече информация и въпроси: 096/ 305 489; 0886/ 36 40 25;
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР