Риека. Хърватия е обхваната от студена вълна и снежна буря

...
Риека. Хърватия е обхваната от студена вълна и снежна буря
Коментари Харесай

„Република“ : Отново сняг в Хърватия

Риека. Хърватия е обхваната от студена вълна и снежна стихия в някои елементи на страната, като тук-там температурите са се намалили с 18 градуса по отношение на през вчерашния ден. Части от страната са наранени от проливни дъждове, снеговалежи и мощен вятър, написа скопското издание “Република “ .

Тази заран валеше сняг в Горски Котар и Лика, а температурите са към нулата и са с 10 градуса по-ниски от през вчерашния ден. Тази заран в Делнице са измерени 7 сантиметра сняг и 10 сантиметра в Бегово раздоле. Хърватската пътна организация приканва жителите да не потеглят на път, с изключение на в случаи на последна нужда.

Поради мощния вятър Адриатическата автомагистрала сред Карлобаг и Света Мария Магдалина е затворена за всевъзможен трафик, а заради неприятното време някои фериботни и корабни линии са прекратени, заяви Хърватският автоклуб (HAK).

Поради бурния вятър и сняг сега няма разполагаем маршрут за камиони с ремаркета и полуремаркета от вътрешната посока до Далмация, Риека и Истрия и назад.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР