Ричард Никсън прекарва голяма част от живота си в опити

...
Ричард Никсън прекарва голяма част от живота си в опити
Коментари Харесай

Пияният Ричард Никсън нарежда атомна бомбардировка на Северна Корея

Ричард Никсън прекарва огромна част от живота си в опити да стане президент на Съединените щати и най-сетне съумява – на изборите през 1968 година Не след дълго в мандата си, депутатът републиканец е провокиран от един чест дразнител – Северна Корея. Когато се случва този съответен случай, той не е в изключително крепко положение на мозъка, което довежда до едно от по-дръзките решения в американската история.

 Nixon and Zhou toast

Никсън и Джоу Енлай се чукват по време на визитата на Никсън в Китай през 1972 г

Ричард Никсън печели президентския пост на Съединени американски щати през 1968 година Първоначално се чака той да се изправи против Линдън Джонсън, само че тогавашният президент взема решение да не се кандидатира за преизбиране. Сенатор Робърт Кенеди също е считан за мощен претендент, само че е погубен от пакистанеца Сирхан Сирхан през юни същата година.

На изборите Никсън дава обещание доста неща. Той желае да постави завършек на войната във Виетнам, само че да го направи по метод, който да предотврати Съединени американски щати да изгубят почитание. Също по този начин дава обещание да управлява младежите, които излизат на митинги по улицата по редица разнообразни аргументи, и желае да заеме твърда страна против комунизма – включително, несъмнено, и възходящата опасност, идваща от Северна Корея.

По това време не е общоизвестно на необятната аудитория, само че Ричард Никсън постоянно пие, до момента в който е в Белия дом – и съгласно близки до него въобще не е належащо доста, с цел да се напие.

Има редица истории за странни събития, когато Никсън е пийнал. По време на войната Йом Кипур през 1973 година английският министър-председател Едуард Хийт го прикани да създаде някаква тактика. Но съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Хенри Кисинджър дава отговор на Хийт, че президентът е прекомерно пийнал, с цел да приказва. По време на различен случай някои от приятелите на Никсън по чашка водят стриптизьорка в Белия дом в 2:00 сутринта, само че са спрени от сътрудници на Тайните служби.

Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР