Ричърд Докинс е най-известният еволюционен биолог в света. Той е

...
Ричърд Докинс е най-известният еволюционен биолог в света. Той е
Коментари Харесай

Ричърд Докинс и магията на реалността

 " Ричърд Докинс е най-известният постепенен биолог в света. Той е комуникатор на науката. През март ще навърши 81 години. Той подтиква това - когато човек има въпрос за нещо, постоянно може да потърси разумен отговор . По този метод е издигната и най-новата му книга " Магията на действителността ". Това сподели в предаването " 12+3 " доцент доктор Владимир Божилов, астрофизик. 

По думите му проф. Докин е покровител на теорията, че разсъдъкът е в основата на опознаване на нашия свят

" Истинската магия е в науката. Всички глави на книгата стартират с митологичен, исторически разбор на това по какъв начин античните култури си показват даден проблем. След като се види митичната позиция, се прави непосредствено пояснение благодарение на науката ". 

Книгата прелива от дълго трупани познания и смайващи илюстрации, които дават пояснения на най-важното в света към нас. 

Магията има доста лица. Чрез свръхестествената магия нашите предшественици са тълкували чудесата на света, преди да развием научния способ. Древните египтяни са си обяснявали нощта с това, че богинята Нут вечер гълтам слънцето, а на идната заран го ражда още веднъж. Викингите вярвали, че дъгата е мостът на боговете към земята. Японците считали, че светът се намира върху великански сом, а земетресенията се пораждат, когато той замахва с опашката си. Това са вълшебен, невероятни истории, които са блестящи прояви на фантазията на хората през вековете, и те би трябвало да се помнят и ценят.

Има и различен тип магия, която се намира в откриването на
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР