Рибни филенца, които са сочни, напоени с аромат на вино,

...
Рибни филенца, които са сочни, напоени с аромат на вино,
Коментари Харесай

Пияни рибни филенца

Рибни филенца, които са сочни, напоени с мирис на вино, чесън и масло - невероятна вкусотия!

Необходими Продукти

● рибно филе - 4 бр. мерлуза
● лук - 1 глава кромид
● свеж лук - 1 връзка
● чесън - 2 скилидки
● зехтин - 3 с.л
● масло - 2 с.л
● сол
● черен пипер
● бяло вино - 300 мл
● лимони - 1 бр
● магданоз - за поръсване
● брашно - за овалване

Начин на подготвяне

За тази рецепта може да ползвате рибно филе от мерлуза, тресчица, хек или акула. Разполовете рибните филета на две елементи. Подсушете ги с домакинска хартия. Сложете малко брашно в паница, подправете със сол и черен пипер и оваляйте всяко парче.

Нарежете кромида, чесъна и пресния лук на дребно. Сложете зехтина в тиган и загрейте. Поставете рибните филенца и запържете за малко до златисто, като ги обръщате и от другата страна.

Извадете ги върху хартия да се отцедят. В тигана сложете кромида, разбъркайте и гответе до омекване, прибавете пресния лук и чесъна, още веднъж разбъркайте и запържете за минута до омекване.

Сипете виното, подправете със сол и черен пипер и оставете за няколко секунди да се изпари алкохола. Върнете рибните филета в тигана, сложете две лъжици масло и изцедете сока на половината лимон.

Изчакайте до момента в който течността се изпари и рибата остане съвсем на лой и махнете от котлона. Поръсете рибата с магданоз и поднесете с парче лимон.

Това е обичаният ми метод за подготвяне на бяла риба, става сочна, напоена с мирис на вино, чесън и масло - невероятна вкусотия!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР