Рибеното масло е естествен продукт, който влияе благотворно на организма

...
Рибеното масло е естествен продукт, който влияе благотворно на организма
Коментари Харесай

Ето защо всички жени трябва да пият този витамин. Ще топят мазнините, ще имат хубава коса и нокти и здраво сърце

Рибеното масло е натурален артикул, който въздейства благотворно на организма и оказва помощ при огромна част от болестните положения. То има редица потвърдени изгоди за сърцето и е мощно средство в предварителната защита на сърдечно-съдови болести. Освен потребните си дейности върху сърцето, рибеното масло защищава организма от разнообразни болести, като някои типове рак, артрит и високо кръвно налягане. Отразява се удобно върху зрението, нервната система и мозъчните кафези. Полезните му качества се дължат на наличието на две съществени мастни киселини – ейкозапентаенова и докозахексаенова киселина. Те не се синтезират в човешкия организъм и по тази причина би трябвало да се одобряват постоянно с храната или под формата на хранителни добавки. Какво деяние оказва рибеното масло върху нашия организъм?

Подобрява работата на сърдечно съдовата система
Съдържащите се в рибеното масло омега- 3 мастни киселини контролират равнищата на холестерола и оказват помощ за намаление на равнищата на неприятния холестерол.
Рибеното масло намалява риска от формиране тромбоза
Омега 3 – мастните киселини защищават кръвоносните съдове от формиране на атеросклеротични плаки. Натрупването на плаки по стените на артериите може да аргументи тромбоза или кръвни съсиреци в кръвоносните съдове. Натрупванията и намалената разтегливост на кръвоносните съдове е причина за появяването на инфаркти и инсулти.
Намалява болката и възпалението
Рибеното масло има благоприятен резултат върху възпалитените реакции в организма, облекчава и даже предотвратява болести като артрит, цистит и простатит. Изследванията демонстрират,че възпалението на ставите при хора страдащи от артрит, което води до вдървеност и болежка, може да бъде предотвратено посредством постоянна консумация на рибено масло.
Подобрява мозъчната функционалност и намалява риска от развиване на когнитивни нарушавания
Редовният банкет на омега- 3 мастни киселини усъвършенства действието на мозъка, усилва паметта и усъвършенства качествата за централизация. Рибеното масло се употребява като поддържаща терапия за лекуване на признаци на Синдрома на недостиг на вниманието и хиперактивност, оказва помощ в образованието и развиването на деца страдащи от синдрома на Алцхаймер.
Притежава антиканцерогенно деяние
Доказано е, че омега-3 мастните киселини оказват помощ за попречване на развиването на някои типове рак. Според проучвания дамите, които постоянно одобряват рибено масло, са по-малко застрашени от развиване на рак на гърдата. Освен това рибеното масло защищава от рак на простатата и на рак на дебелото черво.
Спомага за превъзмогване на депресивните положения
Проведени са редица клинични изследвания, които потвърждават смисъла на омега- 3 мастните киселини в лекуването и предварителната защита на депресивни болести. Приемът на омега- 3 мастни киселини облекчава актуалното положение и обезпечава по-дълъг интервал на ремисия при шизофрения, меланхолия и биполярни разстройства.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР