Рибено масло ползи за красотата – знаете ли, че то

...
Рибено масло ползи за красотата – знаете ли, че то
Коментари Харесай

Рибено масло ползи за красотата – Трикове които да опитате за здрава кожа, коса и нокти

Рибено масло изгоди за хубостта – знаете ли, че то има впечатляващи свойства за цялото ви тяло. Поради тази причина чудното рибено масло се предлага от сертифицирани кожни лекари за укрепване на вашата естествена хубост.

Кокосово масло, бадемово масло, масло от жожоба, зехтин – всички те са масла, които можете да употребявате за спа ден вкъщи.

Рибено масло

С възходящата известност на рибеното масло, което можете да закупите в твърда или течна форма, може би се чудите: мога ли да употребявам тази съвременна съставна част и върху косата, кожата и ноктите си?

Рибеното масло се състои от полиненаситени мастни киселини, изключително омега-3 мастни киселини, ейкозапентаенова киселина (EPA) и докозахексаенова киселина (DHA). Рибеното масло може също да съдържа витамини А и D, селен и ретинол, съгласно изследвания.

Можете да приемате рибено масло като добавка – в течна форма, като масло от черен дроб на риба тресчица, или под формата на капсули, като омега-3 добавки.

Технически можете също да го приложите върху кожата, косата и ноктите си. Може обаче да не желаете. От една страна, рибеното масло има остра миризма. Не е изненада: мирише на риба. Може да откриете, че други типове масла, а точно кокосово, ще имат по-приятен мирис, който обичате да употребявате.

Въпреки че изследванията за изгодите от рибените масла особено за кожата са лимитирани, прегледът на проучването допуска, че пероралната добавка евентуално ще бъде по-ефективна от локалното приложение.

Рибено масло пози за кожата

Рибеното масло е изключително потребно за поддържане и усмиряване на кожата.

1. Хидратирайте сухи сектори от кожата с омега-3

Омега-3 мастните киселини са извънредно хидратиращи. Те могат да подобрят функционалността на кожната преграда, с цел да предотвратят загубата на вода.

Ако употребявате рибено масло локално, най-добре е да го употребявате в сухи зони. Намажете покрай очите или към краищата на лицето върху дребни груби петна. Или нанесете на в действителност сухите места на други места по тялото си, като лактите и коленете.

Имайте поради, че пероралната консумация на добавки с рибено масло може също да понижи признаците на сухота, еритема (зачервяване) и сърбеж при някои форми на дерматит.

Може също по този начин да понижи тежестта на псориазиса, когато се употребява с други лекувания, ориентирани към болестта.

Трябва да знаете, че в случай че сте предразположени към акне, локално приложеното рибено масло може да аргументи пъпки, тъй че е най-добре да го избягвате. Поради същата причина, пропуснете изцяло потреблението му във вашата Т-зона.

Също по този начин си коства да се означи, че пероралната добавка на омега-3 може да помогне в битката с акнето посредством понижаване на възпалителните лезии, съгласно проучване, и също по този начин може да бъде потребна за минимизиране на страничните резултати от други лекувания за акне.

2. Успокоява зачервената или изгоряла кожа

Противовъзпалителните свойства на рибеното масло също могат да оказват помощ за угнетяване на зачервяването при възпалителни кожни проблеми, в това число екзема, слънчево изгаряне или сензитивна кожа.

Маслата оказват помощ за възобновяване на епидермалната клетъчна преграда, покачват здравината на кожата и понижават увреждането на ДНК в кожата. За да успокоите раздразнената кожа, нанесете малко количество върху влажна кожа.

Не нанасяйте масло преди да излезете на слънце. Но потреблението на артикул за кожа, който съдържа омега-3 като съставна част, може да е по-добър вид, защото е особено дефиниран да всмуква добре в кожата и съдържа поддържащи съставки за възстановяване на успеваемостта и за по-приятна миризма.

3. Рибеното масло може да помогне за ускорение на заздравяването на кожата

Помислете за нанасяне на малко рибено масло върху дребна рана или ожулване – има някои лимитирани доказателства, че локалното приложение на добавки с омега-3 и омега-3 предизвиква заздравяването на рани.

Наистина, малко, рандомизирано следено изследване допуска, че рибеното масло е обещаващо за тази цел. Добавянето на омега-3 може също да усъвършенства заздравяването на язви, в това число хронични язви на краката, язви под налягане и други кожни рани.

4. Използвайте рибено масло за спомагателен подтик на UV отбрана

EPA в рибеното масло по-специално може да укрепи вътрешната отбрана на тялото ви против ултравиолетовите лъчи – сходно на слънцезащитния крем. Отчасти заради неговите противовъзпалителни свойства, допускат проучвания.

Все отново това не е сурогат на използването на добър SPF 30 върху откритата кожа, когато сте на слънце – само че допуска, че диета, съдържаща рибено масло, може да добави още един пласт отбрана.

Оралните добавки с омега-3 мастни киселини могат да забавят слънчевото изгаряне, да понижат признаците на провокирано от слънцето увреждане на ДНК и да понижат признаците на фотостареене.

Рибено масло изгоди за косата

Рибеното масло има свойствата да се бори със сухия скалп.

1. Балансира производството на себум и се бори с пърхота

Когато става въпрос за придобиване на лъскава и здрава коса, пропуснете масажирането на рибено масло непосредствено върху скалпа (все отново не желаете коса с миризма на риба) и започнете да прилагате добавка с рибено масло вместо това.

Още един път, това се допира до овлажняващите свойства на тези омега-3. Рибеното масло оказва помощ за ръководството на производството на себум. По подразбиране здравето на косата е усъвършенствано, защото уравновесеното произвеждане на себум прави чудеса в естественото кондициониране на косата, предотвратявайки възпалителни положения на скалпа и вероятно пърхот.

Рибено масло изгоди за ноктите

Здравето на ноктите може да бъде усъвършенствано единствено с прибавяне на малко количество рибено масло.

1. Излекувайте сухи кожички с капка рибено масло

Масажирайте малко рибено масло в опустошените от зимата, сухи, лющещи се и мъчителни кожички. Опитайте го преди лягане, с цел да овлажните кожата към ноктите си.

2. Възстановете сухите нокти с втриване на рибено масло

Ноктите също се нуждаят от поддържане и техните мастни киселини ще рехидратират изсъхналите или белещи се нокти. Използвайте рибено масло непосредствено върху ноктите, в случай че са склонни да са сухи.

Рибено масло изгоди за хубостта – Обобщение

Рибеното масло, богато на омега-3 мастни киселини, предлага безчет изгоди за кожата, косата и ноктите. Тези съществени мастни киселини играят жизненоважна роля за поддържането на здрави кафези.

Редовната добавка или консумация на рибено масло, посредством диета или добавки, може доста да способства за възстановяване на здравето и външния тип на кожата, косата и ноктите. Индивидуалните реакции обаче може да варират, тъй че е целесъобразно да се консултирате със здравен експерт, преди да започнете нов режим на добавка.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР