Рибарите в Резово приемат спокойно информацията от турското военно министерство,

...
Рибарите в Резово приемат спокойно информацията от турското военно министерство,
Коментари Харесай

Предупреждение към рибарите в Резово заради морски мини

Рибарите в Резово одобряват умерено информацията от турското военно министерство, че морска мина е изплувала край крайбрежията на Игнеада тази заран. Турското рибарско населено място се намира единствено на 12 километра южно от Резово.

На постройката на кметството в най-южното черноморско населено място е сложено предупредително известие към риболовците да бъдат изключително бдителни, изключително в тъмната част на денонощието, когато видимостта е понижена.
 БГНЕС
„ Течението тук в Резово не е от Игнеада насам, а в противоположна посока. Течението постоянно върви надолу. Така че морски мини от крайбрежията на Турция няма по какъв начин да дойдат на нашия бряг, а и нашите риболовци не влизат доста във вътрешността в морето. Хвърлят си мрежите тук, покрай брега ", съобщи кметът на селото Георги Чавдаров.

По думите му риболовците не знаят и каква е тъкмо мината, която е открита в Игнеада. „ По филмите сме гледали тези с шиповете, само че допускам, че някакво устойчиво корито би трябвало да ги удари, с цел да избухнат, а не дребна лодка ”, разяснява още кметът на Резово.

Рибарите, които са влизали в морето споделят, че нищо не са видели. „ Ако има мини, те се виждат отдалече. Преди години сме вадили мини от Първата и Втората международна война, само че въпреки всичко би трябвало да се внимава, изключително нощем. Но ние тук нощен влизаме с лодките при есенния лов на риба ”, сподели Тодор Кринчев, трето потомство риболовец в Резово.
 БГНЕС
Местните риболовци въпреки всичко признават, че гръмне ли мина в морето, това ще се отрази на поминъка им, който е главен за Резово.

Припомняме, че три мини бяха открити на територията на Черно море - първата, покрай шелфа на Игнеада, покрай българската морска граница с Турция, втората покрай нос Галата край Варна, а третата до нос Мидия. Турското Министерство на защитата написа в Туитър канала си, че въпросната мина е била обезопасена от екипите на SAS и е подхваната намеса за нейното обезвреждане. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР