Рибари са върнали обратно във водите на язовир "Ястребино" трофейна

...
Рибари са върнали обратно във водите на язовир "Ястребино" трофейна
Коментари Харесай

Рибари извадиха страшен звяр от язовир "Ястребино"

Рибари са върнали назад във водите на язовир "Ястребино " трофейна риба с тегло към 22 кг. Рибата е от типа бял амур и е освободена по молба на доброволците от Централната рибноопазваща организация - клон Ястребино, сподели ръководителят им Шенол Хасанов, оповестява Българска телеграфна агенция.

Амурът е уловен през днешния ден с въдица на естествена примамка. Любителите от Горна Оряховица го изваждат, само че доста бързо го пускат назад във водоема. "Доволни сме, че почетоха молбата и труда ни ", добави Хасанов. По думите му риба с такива размери няма нужните вкусови качества. Тя е атрактивна за гледане и за състезателен лов на риба, тъй като е една от най-борбените риби.

Според риболовците белият амур доближава такова тегло за близо 20 години. Трофейните риби е редно да се връщат във водата, с цел да могат и други сътрудници да им се радват, разяснява доброволецът.

За Българска телеграфна агенция той напомни, че тъкмо поради риболовът като спорт, язовир "Ястребино " е зарибяван три пъти с бял амур, откогато ЦРОО охранява водоема. Този тип риба доста подобаваща за спортни надпревари по уловна риба.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР