Резултатите на колумбиеца Наиро Кинтана в Обиколката на Франция тази

...
Резултатите на колумбиеца Наиро Кинтана в Обиколката на Франция тази
Коментари Харесай

Анулираха резултатите на Наиро Кинтана в Тур дьо Франс заради опиат

Резултатите на колумбиеца Наиро Кинтана в Обиколката на Франция тази година са анулирани, оповестиха уредниците на надпреварата. Той обаче няма да бъде наказван от Международния колоездачен съюз.

В допинг тестът на 32-годишния Кинтана са открити следи от трамадол - опиум, който се употребява като болкоуспокоително. Самото вещество не се характеризира като допинг от Световната антидопингова организация, поради което няма да има в допълнение наказване за колумбиеца, само че от 2019 година то е в забранителния лист на Международния колоездачен съюз, защото под въздействието на опиум Кинтана би могъл да бъде опасност както за себе си, по този начин и за останалите състезатели в колоната.

Наиро Кинтана, който се състезава за тима на Аркеа-Самсик, приключи Обиколката на Франция на шесто място в генералното класиране, като изостана на 16 минути и 33 секунди от времето на спечелилия Йонас Вингегор от Дания.

Кинтана е един от най-успешните колоездачи през последното десетилетие. През 2014 година той завоюва Обиколката на Италия, а през 2016 година - тази на Испания. Той има и три етапни победи в Обиколката на Франция, като през 2013 година печели и класирането при катерачите. През 2013 и 2015 година той приключва втори в генералното класиране на Тура, а през 2016 година - трети.

В петък в нидерландския град Утрехт стартира Обиколката на Испания, а колумбиецът е един от осемте декларирани за присъединяване от отбора на Аркеа-Самсик.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР