Резонансът на Шуман касае не само земята, но е свързан

...
Резонансът на Шуман касае не само земята, но е свързан
Коментари Харесай

Какво е Резонансът на Шуман и как е свързан със човешкото съзнание

Резонансът на Шуман касае освен земята, само че е обвързван и може да докара до промени в човешкото схващане.

Резонансът на Шуман – именуван от някои сърдечния темп на майката земя и земна осцилация от други – в действителност е периодичност. Измерена на 7,83 Hz от електромагнитната периодичност на планетата, с цел да бъдем точни. Нека първо прегледаме обстоятелствата, които са ни известни.

Разбирането на Резонансът на Шуман

Започва с електрически стихии – те са освен това от просто театър или страшни събития. Електрическата стихия генерира светкавици, които от своя страна основават електромагнитна сила. Тази сила циркулира под формата на вълна сред йоносферата и земята, при което усилва честотите и ги трансформира в резонансни талази.

Откритието на тези резонансни талази е направено през 1952 година от В. О. Шуман, немски физик, от който Резонансът на Шуман получава името си.

С други думи, ние не живеем на земята, живеем вътре в нея – в самобитна празнина. Тази празнина е основана от връзката на земната повърхнина с йоносферата, която обкръжава нашата планета. Всичко вътре в тази зона, точно сили и честоти, може да оказва въздействие върху жителите на земята.

Естествените сили на майката земя

Въпреки че честотата може да варира нагоре и надолу, Резонансът на Шуман главно клони към една и съща стойност … Това беше до неотдавна. Напоследък честотата стои в граници към 8,5 Hz, само че доближава и до високи стойности от порядъка на 16 Hz. Но даже при стабилната стойност от 7,83 Hz Резонансът на Шуман оказва огромно въздействие върху хора и животни. Предполага се, че смяната в честотата води даже до по-голям резултат.

Има фактори, които водят до флуктоациите в резонанса на Шуман. Влияние оказват да вземем за пример сезонни промени, слънчеви изригвания, електронни разстройства, които могат да трансформират честотата когато и да е. Настоящото увеличение на междинната периодичност може да е резултат от увеличената човешка интензивност, даже от увеличението на интензивността на мозъчните талази на хората.

Резонансът на Шуман и човешкото схващане

Различни проучвания демонстрират, че този феномен може да въздейства на човешкото схващане. Както споменахме по-рано слънчеви изригвания могат да способстват за пикове в честотите. Настоящото увеличение на стойностите на честотите може да не е единствено резултат от увеличена човешка мозъчна интензивност, само че може да е повода за променената мозъчна интензивност.

Вече знаем, че нарастването на електромагнитните честоти въздейства на спътници и електрически мрежи, само че допустимо ли е и ние да сме наранени? В съществени линии, ние към момента не разбираме каква тъкмо е връзката, само че знаците клонят към „ да “.

Вячеслав Крилов, Руска академия на науките

Крилов допуска, че Резонансът на Шуман визира не просто телекомуникационните услуги, само че оказва въздействие върху мелатонина, засягайки по този метод биологични функционалности като да вземем за пример циркадните ритми както на животните, по този начин и на хората. Мелатонинът контролира освен моделите за сън, само че също и кръвното налягане и репродуктивните функционалности.

Някои от най-лошите въздействия могат да включват също рак и неврологични заболявания, водещи до гибел. Крилов има вяра, че човешкото схващане е наранено просто тъй като честотите от резонанса на Шуман пораждат в същия диапазон като честотите на човешкия мозък, тъкмо където тета и алфа мозъчните талази се пресичат. В последна сметка, всичко което вършим, се случва в тази зона на електромагнитно въздействие.

Примерът с настроения осцилатор

Резонансът на Шуман може да бъде свестен по-добре с изследване на съвпадащи трептения. Когато система от осцилатори се настрои, един осцилатор въздейства върху различен. Когато един стартира да вибрира, вероятно другият стартира да вибрира в същата периодичност. Помните, че нашите мозъчни талази и честотите на резонанса на Шуман са в един и същи обсег, нали. Така към този момент има повече смисъл.

Това основава „ въодушевление “ или „ разпалване “. Думата „ разпалване “ в тази ситуация се отнася до съвпадане на неврони в мозъка, създаващи синхроничност. Това е същият резултат, който се реализира след пълноценна медитация. Ние сме в кохеретно схващане, вибриращо меко на едно и също равнище. С всичко казано дотук, медитацията резервира връзката ни с резонанса на Шуман или с променливата периодичност на земята.

Широките антропологични доказателства демонстрират, че хората интуитивно са синхронизирани с планетарния резонанс през цялата човешка история обратно в мъглата на времето . “ – Ричард Алан Милър, психобиолог.

Много култури ползват вибрационни техники с вярата да се синхронизират с честотата на резонанса на Шуман или със сърдечния темп на майката земя. Те имат вяра, че тези честоти могат да лекуват мозъка и тялото при свързването на силите. Дори в приливите и отливите на тези сили, високото кръвно налягане се понижава и депресията по някакъв метод се облекчава.

Някои имат вяра, че синхронизирането с тези сили може ди ни докара до прояснение или до събуждане. Възможно е с увеличение честотата на резонаса на Шуман, ние да прекосяваме към по-високо схващане.

Нашите свързани честоти

Нашите знания за връзката на съзнанието с резонанса на Шуман е сложно. Знаем, че електромагнитното поле ни въздейства, само че имаме доста да учим.

На базата на това, което знаем до момента, мисля, че еволюцията ни ще бъде мощно повлияна от циркулацията на честотите от резонанса на Шуман, увеличавайки мозъчната интензивност и евентуално лекувайки аспекти на нашето схващане, повредени от отрицателни сили.

Бъдещето ще ни помогне да разберем повече за връзката ни с нашата планета и честотите, които споделяме.

Инфо: Learning-Mind.com.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР