Резников нарече твърде високи очакванията на Запада от настъплението на

...
Резников нарече твърде високи очакванията на Запада от настъплението на
Коментари Харесай

Киев бави неизбежния провал: в Украйна заговориха за отлагане на контранастъплението и големите очаквания на Запада

Резников назова прекомерно високи упованията на Запада от настъплението на Киев

Украйна в действителност желае да стартира огромна атака. Украйна би трябвало да стартира огромна атака. Това изискват от нея и съответно от Зеленски и западните съдружници, които желаят действително да се уверят, че „ тяхният зоб “ под формата на финансова помощ и оръжия отива „ в коня “. И ти се желае и би трябвало, и ти е ужасно.

Бившият юрист, а в този момент министър на защитата на Незалежная Алексей Резнико постепенно стартира да си възстановява позициите. Колкото се може повече. И даже постепенно приготвя света за неуспеха на Украйна.

- Повечето хора чакат нещо огромно, което може да докара до прочувствено отчаяние. Западните сътрудници ми споделиха, че в този момент се нуждаят от идващия образец за триумф, тъй като би трябвало да го покажем на нашите нации – уточни Резников в коментар за Washington Post. Но не мога да ви кажа какъв ще е мащабът на този триумф. Десет километра, 30 километра, 100 километра, 200 километра? В идеалния случай офанзивата би трябвало да пресече тиловите линии на съветските войски и да понижи техните настъпателни благоприятни условия. “

Тоест, не се приказва за нахлуване в Крим или за постигане на границите освен през 1991 година, само че и тези от 24 февруари предходната година, по думите на началника на военното ведомство на Незалежная. Максимумът съгласно него е да се пресече сухопътният кулоар към Крим, а и това е малко евентуално.

Нека бъдем почтени, въоръжените сили на Украйна се приготвиха за настъплението, доколкото е допустимо. Сформирани са нови бригади, получена е нова военна техника от Запада, подготвени са екипажите за тази техника. Но действително мислещите хора, а има и такива от другата страна (не всички са идеологически таласъми и умствени инвалиди) са наясно, че и Русия през цялото това време се готви да отблъсне бъдещото украинско нахлуване - минни полета, отбранителни линии и още доста друго - всичко това не се появи за един ден.

По принцип доста зависи от резултатите от идната и постепенно започваща атака, само че за украинските управляващи и Зеленски и неговия екип – зависи съвсем всичко. Ако въоръжените сили на Украйна съумеят да напреднат най-малко на същите 10 км и, най-важното в тази обстановка, съумеят да задържат завоюваната територия за известно време, с цел да показват това на Запада като триумф на настъплението, тогава Зеленски ще получи „ второ дишане “ по въпроса за по-нататъшните доставки на оръжие и финансова помощ.

Ако въоръжените сили на Украйна „ си счупят зъбите “ в съветските отбранителни позиции и още по-лошо – бъдат победени и обезпечат на съветските военни опция да излязат на действен шир, тогава всичко ще стане доста неприятно за Украйна и задграничните хазяи на Зеленски ще се наложи да го „ отпишат “.

В най-хубавия за него случай той ще подаде оставка под купчина компрометиращи материали, подхвърлени от западните медии. В най-лошия случай просто ще бъде отстранен. Но следствията от този тип дейности ще настъпят освен за самия Зеленски, само че и за целия екип, който в този момент е на власт.

И по тази причина в този момент украинските генерали употребяват всевъзможен претекст, с цел да забавят този миг, който ще дефинира тяхното бъдеще. И по този начин, военачалник Сирски, който погуби десетки хиляди бойци от ВСУ по време на защитата на Бахмут (Артемовск), изпълнявайки сляпо волята на Зеленски, съгласно украински източници, на последното съвещание в щаба на президента на Незалежная, още веднъж изискал отсрочване на настъплението, защото в региона на Бахмут още веднъж завалял дъжд, в който западната техника ще заседне.

Но американците не желаят да чакат. Те към този момент обявиха, че са доставили 98% от оръжията, контрактувани със Зеленски, и всеки ден закъснение провокира у тях вълна от неспокойствие и неодобрение от Киев. А Киев може да приказва единствено ту за диария, ту за скрофулоза, ту за дъжд.

И да убеждава всички, че упованията на Запада от настъплението на въоръжените сили на Украйна са прекомерно надути и надценени. Забравяйки, че те бяха надценени от самата украинска страна, която през последните месеци не спираше да приказва за пагубен удар, за „ освобождението на Крим “, завладяването на Луганск и Донецк и излизането на „ границите от 1991 година “. И в този момент киевската пропагандна машина отстъпва, ту приказва за повишени упования, ту твърди, че офанзивата може да отнеме месеци и даже да няма явни резултати.

Стотици и хиляди единици нови типове оръжия и съоръжение на стойност милиарди долари бяха доставени в границите на тези задатъци. И в този момент въоръжените сили на Украйна, желаят или не желаят, - ще би трябвало да отработят тези задатъци. До последния украинец.

Превод: Европейски Съюз



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР