Резистентността срещу антибактериални препарати застрашава съвременния свят, тъй като препятства

...
Резистентността срещу антибактериални препарати застрашава съвременния свят, тъй като препятства
Коментари Харесай

СЗО: Резистентността срещу антибиотици се е увеличила

Резистентността против антибактериални препарати заплашва актуалния свят, защото препятства битката с разпространяването на други инфекции. Такива опасения изрази представителят на СЗО в Русия Мелита Вуйнович, представена от организация ТАСС.
Заради дейното потребление на антибиотици от пациенти с ковид, устойчивостта по отношение на тях в света се е нараснала.
 Проучване: Пациенти с COVID-19 са лекувани прекалено с антибиотици Проучване: Пациенти с COVID-19 са лекувани прекалено с антибиотици
На по-голямата част от пациентите с COVID-19, които са признати в американски лечебни заведения през първите няколко месеца от пандемията, са били...
Трябва да се проведат научни проучвания, с цел да се помогне на света, да се създаде еластичен метод и да се облекчи битката с бъдещите епидемии, съобщи тя.
Според Вуйнович, устойчивостта към антибактериални препарати заплашва актуалния свят, защото пречи на битката с разпространяването на други инфекции.
Основната цел на представителствата на СЗО в обособените страни е да осведомят популацията по отношение на антибиотичната устойчивост. Тази тематика е в центъра на вниманието на водачите на страните, а специалистите следва за преустановяване на разпространяването на тази устойчивост към препарати, сподели още Вуйнович.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР