Рейв културата се заражда от т.н. рейв партита, в които

...
Рейв културата се заражда от т.н. рейв партита, в които
Коментари Харесай

Рейв културата, която промени света

Рейв културата се заражда от тъй наречените рейв празненства, в които електронните сетове на диджеите се съчетават с ефектно светлинно шоу и раждат незабравимо прекарване за меломаните. През 50-те години на предишния век думата “rave ” (ярост, писък, рев) се употребява за диви бохемски празненства в емблематичния квартал „ Сохо “. Почитателите на хаус, транс, техно и индустриалната денс стават постоянни гости. Жаждата за живот, танците часове наред и чувството за независимост трансформират рейв културата в известна и даже преекспонирана в наши дни идея за безпределно празненство.

В исторически аспект обаче тя има значимо културно значение – съумява да измести скинарското придвижване от английската субкултура, което с годините се политизира и придобива националсоциалистически оттенъци. Рейв културата въпреки това сплотява хора от всевъзможен пол, етнос, възраст, цвят на кожата, обществена класа, тъй като пред музиката всички са равни.

Зараждането и разрастването на рейвърите е запечатано от английския  Гавин Уотсън, който също е рейвър и съумява да улови редки фрагменти освен от празненствата, само че и от това, което остава след тях. Разгледайте фотосите му в галерията.

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР