Рейтингът на общественото одобрение на президента на САЩ Джо Байдън

...
Рейтингът на общественото одобрение на президента на САЩ Джо Байдън
Коментари Харесай

Рейтингът на общественото одобрение на Джо Байдън падна

Рейтингът на публичното утвърждение на президента на Съединени американски щати Джо Байдън падна за четвърта поредна седмица до 36%, което подхожда на най-ниското равнище, следено за последно в края на май, съгласно изследване на публичното мнение на Reuters/Ipsos, приключено в сряда.

Рейтингът на утвърждението на президента остава под 50% от август, което е сигнален знак, че неговата Демократическа партия може да загуби надзор над най-малко една камара на Конгреса на Съединени американски щати на междинните избори на 8 ноември.

Тридесет и четири % от американците споделят, че стопанската система е най-важният проблем, пред който сега са изправени Съединените щати. Байдън е изправен пред 40-годишни върхови равнища на инфлация, като нашествието на Русия в Украйна лимитира световните доставки на горива и вериги за доставки, които така и така бяха наранени от рестриктивните мерки, свързани с пандемията от COVID-19.

Сред личната му партия рейтингът на утвърждението на Байдън остава значително неизменен от предходната седмица - 73% в съпоставяне със 74% на 15 юни. През август 85% от демократите одобряваха представянето на Байдън.

Но измежду републиканците рейтингът на Байдън падна до 7% спрямо 11% на 15 юни. Само 18% от американците считат, че страната върви в вярната посока.

Рейтингът на утвърждение на Байдън се доближава - само че към момента не е достигнал - най-ниските равнища, регистрирани от неговия предходник Доналд Тръмп, който имаше 33% рейтинг на утвърждение през декември 2017 г.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР