Ревност, обич, приятелство, предателство, страст, лицемерие и една фатална жена

...
Ревност, обич, приятелство, предателство, страст, лицемерие и една фатална жена
Коментари Харесай

„Виновният“ на Димитър Димов в Народния театър

Ревност, любов, другарство, изменничество, пристрастеност, двуличие и една съдбовна жена в центъра на събитията – претекстове, познати от творбите на Димитър Димов, които са в центъра на пиесата му „ Виновният “.

Три фамилии са забъркани в чудноват триъгълник на остарели любови и вражди. Основните настоящи лица са прочут професор (Стоян Пепеланов), съдов хирург, който преди идването на социализма е помагал на незаконните комунисти и ги е крил в дома си, а те по-късно са му се отблагодарили с професорско звание, и дъщерята на неговия преподавател, изпаднал в недружелюбност в годините на новата власт. Дъщерята се споделя Глафира и зад това неизмеримо име се крие също толкоз невероятна жена – Емануела Шкодрева е ужасно безапелационна в ролята на харизматична художничка, в която са влюбени всички, отпред с младия й брачен партньор, обещаващ стихотворец (Павел Иванов).

Останалите настоящи лица са младата брачна половинка на професора, сантиментална душа (Ева Данаилова), и семейство партийни функционери, типични представители на комунистическата „ аристокрация “ – в функциите са Христо Чешмеджиев и Виктория Колева, които са извънредно безапелационни и съвсем плашещо достоверни за тези, които са виждали или помнят въпросните персонажи.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР