Рециклирай, а не изхвърляй! Може и да звучи като лозунг,

...
Рециклирай, а не изхвърляй! Може и да звучи като лозунг,
Коментари Харесай

Зелена светлина: Рециклирай, а не изхвърляй

Рециклирай, а не изхвърляй! Може и да звучи като девиз, само че за един белгийски откривател тези думи са се трансформирали в житейско предписание. Себастиан де Нюбург. За него ненужните пластмасови предмети от дълго време са скъпа суровина, от която създава слънчеви очила.

Себастиан де Нюбург
Използваме пластмасови бутилки, елементи от хладилници, от автомоблини табла..... И всичко това трансформираме в слънчеви очила. Правим ги с 3D принтер. За нас е значимо освен да превърнем пластмасовите боклуци в очила, само че и да затворим кръга. Така че когато клиентите ни връщат остарели очила, ние им вършим отстъпка.


Себастиан не крие, че това към което се стреми, е кръговата стопанска система. Казва, че към този момент е настъпил моментът хората да трансформират разбирането си към отпадъците и преработването.

Себастиан де Нюбург
Защо избрах да върша очила ли? Не инцидентно..... Може и да звучи много поетично, само че желая да вдъхновя хората да гледат по различен метод на света. Като цяло понятието „ стабилно развиване " има проблем. И той е, че това разбиране към този момент се е размило доста. А устойчивостта е нещо в действителност доста хубаво.


Себастиан има вяра в триумфа на бизнеса си..... Ресурсът му към този момент наподобява изобилен. От очилата, които създава, съумява да си обезпечи прилична облага. Смелите хрумвания се продават добре. Някои от моделите доближават до 850 евро.

Себастиан де Нюбург
Знаете ли, казусът с пластмасовите боклуци не е бил в никакъв случай толкоз сериозен, колкото е в този момент. Всяка година хората създават повече пластмасови боклуци от общото им тегло. И единствено една дребна част от пластмасата се рециклира. Останалата - отива в океана. До 2050-та в океана ще има повече пластмасови боклуци в сравнение с риби.


На този декор напъните на Себастиан наподобяват като капка в морето. Само че те се вливат във все по-силния поток на кръговата стопанска система. Преди и това разбиране да се е размило от несъразмерна приложимост, хора като предприемчивия белгиец съумяват да му придадат трайни и ясни контури.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР