Рецидивист тормози с набезите си цяло село. 34-годишният Бранимир Белянски

...
Рецидивист тормози с набезите си цяло село. 34-годишният Бранимир Белянски
Коментари Харесай

Рецидивист тормози цяло монтанско село, организират граждански патрули

Рецидивист тормози с набезите си цяло село. 34-годишният Бранимир Белянски от монтанското село Сумер е освободен от пандиза преди месец.
Проблемите на хората стартират още преди 2020 година, малко по-късно Бранимир Белянски е наказан. Тормозът в селото е денонощен от момента, в който Бранимир Белянски е освободен от пандиза. Жителите на селото предизвестяват, че може да се стигне и до разпра.
“Този човек е рецидивист с доста присъди и е лежал доста в пандиза. Има дебело досие в полицията и е доста прочут, само че си затварят очите”, сподели Георги Гоцов.
Друг гражданин Цветан Петков изясни, че в селото са организирали нещо като доброволни патрули, всеки си дава отговор за региони. Той добави, че Бранимир Белянски тормози най-много самотни възрастни дами.
“Звъним на 112, а те малко с подигравка взимат нашите сигнали”, сподели Петков.
Преди две години стартира и подписка той да бъде изселен, само че това по този начин и не става.
Кметският наместник Камелия Митрофанова сподели, че полиция постоянно се отзовава на сигналите, само че снимат единствено сведения и нищо повече не се случва.
“Пряка връзка има изрично сред икономическото положение на страната и по-високата престъпност. Струва ми се, че в случай че всички държавни органи си извършват отговорностите, ситуацията би могло да бъде и по-добро”, съобщи някогашният министър на вътрешните работи Емануил Йорданов във връзка битовата престъпност.
“Опираме до това несъблюдение на отговорности на държавни органи, само че желая да подчертая, че тук не става въпрос само за полицията, тъй като примерно при започване на закона за Министерството на вътрешните работи се приказва за това, че едно от дейностите, които реализира то, е превантивната. Дълги години там работата куца. Лично аз не зная да се реализира нещо в тази тенденция. Отделно от това ние се концентрираме върху осъществено закононарушение и последствията от него, а по-късно забравяме, че има осъществяване на наказанието”, добави Йорданов.
Бившият вътрешен министър акцентира, че по принцип задачата на наказванията, които се постановат по наказателния кодекс е да превъзпитат преди всичко причинителя на закононарушение. “Към този миг ми е мъчно да се сетя за някой причинител на закононарушение да е бил превъзпитан разследване на престоя му в местата за отнемане от независимост и отвън това, в случай че погледнем закона за осъществяване на наказванията и задържането под стража, там се споделя, че когато едно лице би трябвало да бъде освободена от пандиза, за това се уведомяват кметът и общинският съвет по местоживеене. По отношение на това лице би трябвало да се вземат избрани ограничения, свързани с битовото му устройване с възможното намиране на работа. Отново не мисля, че някой е чувал нещо сходно да е било извършено”, сподели Йорданов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР