Рецепта за чабата – направете си този вкусен хляб у

...
Рецепта за чабата – направете си този вкусен хляб у
Коментари Харесай

Рецепта за чабата – най-вкусният домашен хляб

Рецепта за чабата – направете си този апетитен самун вкъщи

Опитвали ли сте в миналото този необикновено апетитен самун? Той е изработен от вкусно въздушно тесто. Между другото, този самун на дупки е доста известен измежду фитнес треньорите.

Чабата съдържа изненадващо малко калории и удивителен брой дупки. Това значи, че вярно приготвените печива от този вид съдържат доста по-малко въглехидрати от всички останали. И всичко с помощта на дългата ферментация: тестото има време да образува потребни киселини.

Подобно на доста италиански ястия, този самун може и би трябвало да се подготвя вкъщи! Без никаква машина за самун или специфичен мая. Затова ви предлагаме тази рецепта за чабата.

Съставки:
пшенично брашно – 450 г
вода – 400 мл
квас – 2 г
сол – 1 ч.л.

Приготвяне:
Пресейте брашното (400) в огромна купа с високи страни, в която ще замесите тестото. Добавете сол и разбъркайте.

Изсипете маята в топла вода (точно по този начин 2 г квас на 400 мл вода). След това постепенно прибавете водата с маята към брашното, разбъркайте, с цел да получите течно тесто.

А в този момент главното: покрийте съда с забрадка и оставете тестото да ферментира на стайна температура най-малко 12 часа (максимум 20). Благодарение на това тестото се получава, такова, каквото би трябвало да е за чабата.

Изсипете останалите 50 г брашно върху масата, деликатно поставете тестото на масата, месете за малко и покрийте с паница. Оставете да престои още 2-3 часа.

Загрейте фурната на 250 градуса дружно с формата, в която ще печете хляба. Поставете тестото в горещата форма с долната страна нагоре, тъй че да е поръсена с брашно. И сложете във фурната. Поставете тава с гореща вода на дъното на фурната.

Печете хляба за 20 минути на пара. След това отстранете тавата с водата и печете още 15 минути.

Вижте още: Подхранване на краставиците с естествени торове

Домашният самун си заслужава чакането. Най-вече тъй като знаете от какво е изработен. Второ, това е неповторима опция да го опитате свеж. Трето, домашният самун има по-добър усет. Чабата се сервира със супи и яхнии, може да си го ядете единствено по този начин или се употребява като основа за друго италианско национално ядене – брускета. Тази рецепта е подобаваща и за тези, които обичат бял самун, само че които се тормозят за фигурата си.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР