Реториката на австрийския канцлер Карл Нехамер се изостря, коментират електронни

...
Реториката на австрийския канцлер Карл Нехамер се изостря, коментират електронни
Коментари Харесай

Австрия заплаши, че ще блокира срещата на върха на ЕС заради миграцията

Реториката на австрийския канцлер Карл Нехамер се изостря, разясняват електронни медии в Австрия и оповестяват, че в изявление, оповестено в немския вестник „ Велт “, той е предизвестил, че в случай че не се стигне до съответни договорености по миграционните въпроси, ще блокира заключителната декларация на срещата на върха тази седмица.

В срещата ще вземат присъединяване държавните глави и държавните ръководители на страните от Европейския съюз.

„ Няма да са задоволителни празни думи “, декларира Нехамер пред „ Велт “.

„ Има потребност най-накрая от ясно и недвусмислено признание на нуждата от усилване на защитата на външните граници и от включване на съответните финансови средства от бюджета на Европейския съюз за тази цел “, изисква канцлерът.

„ Трябва да последват „ съответни стъпки “. Ако това не се случи, Австрия няма да може да поддържа заключителната декларация на срещата на върха на Европейския съюз “.

Австрия и още седем страни от Европейския съюз са поискали в взаимно писмо повече финансирани от Европейския съюз ограничения за защита на външните граници, по-бързо връщане на мигранти и нови съглашения за репатриране с трети страни. Писмото е изпратено до председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и до ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР