Ресторантьорството в Англия приветства решението на правителството да не налага

...
Ресторантьорството в Англия приветства решението на правителството да не налага
Коментари Харесай

Пъбовете на Острова приветстваха липсата на ограничения за Нова година

Ресторантьорството в Англия приветства решението на държавното управление да не постанова спомагателни ограничавания преди Новата година поради Covid-19. Секторът го окачестви като „ вдъхване на живот “ за пъбовете, питейните заведения и клубовете, които се надяват да избият в новогодишната нощ предколедните загуби.

В понеделник министърът на опазването на здравето Саджид Джавид оповести, че държавното управление ще направи нова преоценка на обстановката през януари. Някои учени, съветващи министрите, са загрижени, че министрите гледат прекомерно оптимистично на нещата на фона на увеличаващите се случаи със заразявания.

Пъбовете, питейните заведения, заведенията за хранене и нощните клубове бяха наранени съществено преди Коледа, поради всеобщата анулация на резервации, подбудени от страховете от новия вид Омикрон.

Изпълнителният шеф на Британското ресторантьорство Кейт Никълс съобщи, че решението на управляващите да не се отива по-далеч от План Б с ограничаващите ограничения в Англия е „ прагматично и съразмерно “. „ Това ще вдъхне в действителност живот на мнозина, които претърпяха тежки загуби преди Коледа и възможното затваряне за Нова година щеше да бъде опустошително за тях “, уточни Кейт Никълс.

Професорът по медицина от университета в Оксфорд  Джон Бел разяснява за Би Би Си, че решението може да се одобри като „ съответно “, като се има поради, че данните демонстрират, че в интензивните отделения на лечебните заведения има прекомерно малко имунизирани хора.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР