Ресторантьорите се надяват премиерът Бойко Борисов да вземе разумно решение

...
Ресторантьорите се надяват премиерът Бойко Борисов да вземе разумно решение
Коментари Харесай

Алибегов: Въобще не се знае кога ще отворят заведенията

Ресторантьорите се надяват министър председателят Бойко Борисов да вземе рационално решение и да отвори заведенията у нас допустимо най-скоро. Това съобщи ръководителят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

„ Ние се тормозим от това, че при рекордно ниската заболеваемост у нас от месеци, не се приказва за отваряне на заведенията, а при всяко едно увеличение ще се удължи нашето отваряне до април или март, което към този момент ще е непостижимо за по-голямата част от сектора “, съобщи Алибегов.

Относно отказването от протестно отваряне на заведенията на 1 февруари, Алибегов сподели, че това е решение взето въз основата на извършена анкета с членовете на асоциацията, написа Trafficnews. „ Не желаеме още веднъж да бъдем посочени от здравните управляващи като единствения пропагандатор на вируса, заради тази причина се отхвърляме от това решение. Чакаме отговор на изпратеното до премиера писмо до петък и по-късно още веднъж ще решим какво да предприеме “, сподели още той пред Нова телевизия.

Той още веднъж зададе въпрос по отношение на двойният критерий при ограничаващите ограничения.

„ Защо има двоен критерий от здравните управляващи и по какъв начин по този начин заведенията за хранене в хотелите могат да бъдат отворени, а тези пред тях би трябвало да бъдат затворени. Здравните управляващи по този метод сочат, че едните обекти са рискови, а другите не. Националният щаб се крие зад политиците, а министърът на опазването на здравето се крие зад щаба. Всеки трансферира отговорност, а най-после страдаме ние “, разяснява Алибегов.

Според него към 30% от заведенията у нас към този момент са банкрутирали.

„ Остават затворени единствено заведенията за хранене и питейните заведения. Губи се логиката на здравния резултат, откакто за едни може, а за други не “, сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР