Ресторантите в Австрия ще могат да отварят на 15 май,

...
Ресторантите в Австрия ще могат да отварят на 15 май,
Коментари Харесай

Австрия отваря ресторантите от 15 май


Ресторантите в Австрия ще могат да отварят на 15 май, ще продължат и богослуженията, заяви през днешния ден канцлерът Себастиан Курц. Според управляващите в страната първата фаза на борбата с ковид е завършила преди към десетина дни. Сега се работи за поетапно разхлабване на наложените ограничавания, тъй като се счита, че болестта е овладяна.

Училищата би трябвало да отворят при започване на май. Вече го направиха и някои дребни магазини, а по-големите - в средата на идната седмица.

Италия също се готви за намаляване на карантината от 4 май. До края на тази седмица ще бъдат оповестени първите стъпки в тази посока. Премиерът Джузепе Конте съобщи, че доста му се желае да разгласи „ отваряме всичко “, само че че сходно решение ще бъде извънредно безконтролно. То ще изстреля кривата на болестта нагоре по безотговорен метод и ще нулира всичките ни старания до момента, написа Конте във Facebook. Той прикани да се работи въз основата на народен проект за " отваряне, който обаче регистрира и локалните особености.

Конте обясни, че разхлабването на рестриктивните мерки ще стане на основата на деликатно изследване и научни данни, а не " с цел да удовлетворим част от публичното мнение, настояванията на някои индустриални браншове, на обособени компании или на съответни райони ".

Италианският министър председател обърна внимание, че реализирането на този проект крие опасности, които " ние би трябвало да сме подготвени да ограничим до минимални нива ". Той изисква фирмите да съблюдават нужните ограничения за сигурност на работните места, само че да се регистрира и потокът от служащи, който " отварянето " ще генерира, и резултата му върху публичния превоз, изключително в пикови часове ", добави Конте.

Дания се готви да не подвига всички ограничавания най-малко до есента. Забраната за събирания на над 500 души на едно място ще е в действие минимум до септември, разгласи здравното министерство в страната. Това става макар изявления в медиите, че огромни събирания ще бъдат позволени от 10 май, откакто Копенхаген стартира да разхлабва рестриктивните мерки.

До 10 май ще е в действие възбрана за събиране на над 10 души.

Пандемията провали и най-прочутия фестивал на бирата " Октоберфест ". Тази година събитието, събиращо над 6 милиона гости, няма да се състои.

Междувременно в Русия броят на инфектираните към този момент надвиши 50 хиляди души. За 24 часа съгласно оперативния щаб в страната са доказани 5642 случая на COVID-19 в 78 района (в множеството административни единици на Русия). Абсолютният връх за денонощие бе подложен предходната седмица с над 6000 души.

Повечето от общо 52 763 случая са регистрирани в Москва, чиято здравна система е изправена пред цялостен срив.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР