Ресторант в София няма да затвори в събота, въпреки мерките,

...
Ресторант в София няма да затвори в събота, въпреки мерките,
Коментари Харесай

Собственик на заведение: Ще работя в локдауна, в затвора поне няма да плащам ток

Ресторант в София няма да затвори в събота, макар ограниченията, които здравните управляващи ще подхващат. Затова писаха те в страницата си във Facebook.

Те написаха, че желаят да бъдат затворени огромните търговски вериги, да помолят банките да изчакат с изплащането на заемите, както и да спрат лихвите по осигуровките им.

От заведението означават, че притежателите на бизнес нямат право и на обезщетение при безработица.

Росица Коцева не членува в нито една асоциация, не получава никаква финансова поддръжка и не е плащала никакви заплати от близо 2 месеца. В момента хората, които работят в ресторанта се устоят от заемите ѝ и работят на благосклонност.

Днес държавното управление реши да удължи мярката, в които работещите във краткотрайно затворените действия ще получават отплата в размер на 75 на 100 от осигурителния си приход. Запазват се обаче и изискванията и реда за кандидатстване. Така бизнеса на Росица няма да се възползва нито от тази мярка, нито от предходните.

" Имахме 25 чиновници преди януари 2019 година Трябваше да реша кой да бъде освободен, гледала съм кой има майка, кой има странични приходи, кой няма деца. Общо взето би трябвало да решаваме орисите на хората, което те не са заслужили ", разяснява Росица Коцева.

По време на локдаун, в случай че един обект работи, чиновниците му подлежат на наказателна отговорност. " И какво ще вземат на чиновниците? Те всичко са изгубили, безусловно на нито един чиновник не му е по-зле, в сравнение с сега. Какво ще изгубят? Заплатата, която не са получавали и към този момент се бави един месец. Те работят три пъти повече за една трета от заплащането. В пандиза най-малко няма да заплащам ток ", сподели още тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР