Ресторант The Little Things се е сгушил удобно в красива

...
Ресторант The Little Things се е сгушил удобно в красива
Коментари Харесай

The Little Things – едно от най-вкусните и уютни места в София

Ресторант The Little Things се е сгушил комфортно в красива къща с обаятелен двор на обичаната улица " Шишман ". Освен че е едно от най-уютните места в София, там ще откриете и необикновено вкусна и прясно приготвена храна. Менюто, както прилича единствено на един прекрасен ресторант, е малко. Но пък предлага добре изпитани и съвършено уравновесени предписания, които към този момент са се трансформирали в обичани ястия за множеството посетители. А през днешния ден Симеон Митрошанов ни потопи още по-дълбоко в атмосферата на това вълшебно място, като ни описа повече за концепцията, за тайната на положителната им кухня и за забавните новости, които предстоят.

 

За концепцията

Преди няколко години нямаше съвсем никакъв избор тук-там като нашето. Идеята ни пристигна преди всичко като клиенти. Никой от нас нямаше опит с нещо сходно (като изключим основния ни готвач), само че в това време знаехме какво търсим. Искахме място, което ние и хора като нас да харесваме – като атмосфера, храна, хора, музика и така нататък В същото време да може да се посещава всеки ден и да е " в духа на самата локация ", както ни беше определила наша клиентка.

За името

Името пристигна с времето. Всъщност беше вид през цялото време, само че би трябвало да призная, че до последно ни се струваше " тромаво ". Вложихме извънредно доста страст и работа при основаването на ресторанта, съвсем всичко направихме сами, опитахме да изпипаме всеки дребен подробност.

Реакцията на нашите другари, които идваха, преди да отворим, беше показателна и стана ясно, че това е нашето име.

За интериора  Вече загатнах, че знаехме какво търсим, по тази причина и бяхме уверени, че ще стане прелестно, колкото и нескромно да звучи. В процеса на работа ни пристигна концепцията, че всяка стая може да е със личен жанр и да припомня на стая от дом. Съответно започнахме да прибавяме от ден на ден дребни елементи, които ги има в един комфортен дом. Истината е, че работихме извънредно доста, с цел да се получи крайният вид.

За кухнята

Основната концепция на нашата кухня е храната да бъде приготвена на момента. Знаете какъв брой е друг усетът на прясно сготвено ядене и на храна, която е замразявана (или даже е престояла половин час). Като цяло нашите готвачи имат цялостна независимост да осъществят концепциите и вдъхновенията си... по тази причина и не можем да отговорим на постоянно задавания ни въпрос " какви ще са десертите ви на следващия ден? ".

За клиентите

Като цяло хората, които ни посещават, са тъкмо тези, към които е " ориентиран " ресторантът като концепция и страст – интелигентни, млади (нямам поради единствено възрастта), търсещи…

За предстоящите новости

Още преди да отворим, имахме концепция от време на време да разнообразяваме нашата кухня с тематични дни. Вече имахме " Кухня от Средния изток " и " Френска кухня ". И двете събития станаха (буквално) вълнуващи празници за нас.

Имаме необикновен капацитет в лицето на основния ни готвач Теодора и на колежката ми Мария, тъй че ние самите нямаме самообладание за новите събития, които предстоят.

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР