Респираторната заболяемост през последната седмица намалява в област Сливен, показва

...
Респираторната заболяемост през последната седмица намалява в област Сливен, показва
Коментари Харесай

Отчитат спад на респираторната заболяемост в Сливенско

Респираторната заболяемост през последната седмица понижава в област Сливен, демонстрира информация на РЗИ. Официалната статистика сочи, че към 6 февруари тя е 142,25 по отношение на 204,26 на 10 000 души население към 30 януари.

За удобната обща наклонност въздействие е оказал фактът, че броят на заболелите на възраст от 0 до 29 години бележи спад. При лицата над 30 години броят на болните се резервира.

Припомняме, че 30 и 31 януари - двата дни преди междусрочната почивка на учениците, бяха оповестени за неучебни в общината със заповед на кмета Стефан Радев.
Целта бе да се ограничи заболяемостта измежду учащите. „ Смятаме, че решението ни за тази предварителна защита бе в вярната посока. В продължение на цяла седмица бе прекратено скупчването на възпитаници на едно място, което,надяваме се,допринесе за по-ниските равнища в броя на заболелите “, разяснява Радев.

Детските заведения не са спирали активността си. В малко от тях бяха формирани сборни групи. В момента работятпринормален режим, като се прави филтър на входа. Болни деца не се позволяват.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР