Ресорният зам.-кмет на Стара Загора Надежда Чакърова и главният архитект

...
Ресорният зам.-кмет на Стара Загора Надежда Чакърова и главният архитект
Коментари Харесай

Надежда Чакърова, зам.-кмет с ресор „Образование, здравеопазване и социални дейности“: Стара Загора ще има още една модерна и функционална детска градина 

Ресорният зам.-кмет на Стара Загора Надежда Чакърова и основният проектант на Общината арх. Младен Иванов се срещнаха с напредъка по построяването на новата детска градина в центъра на града, зад Енергото. Тя ще носи символичното за града име – „ Липа “, и се чака да посрещне първите си ученици наесен. „ Ще имаме още една съвременна и функционална детска градина. Тя към този момент е включена в електронния банкет. Образователната инфраструктура като цяло е съвсем актуализирана – работи се по възстановяване на средата в ясли, детски градини и учебни заведения. Предстои ремонт на двора и  оградата на Детска ясла „ Еделвайс “, посочи зам.-кметът. 

„ Сградата е съвременна и се построява в синхрон с европейските условия. По-голямата част от строителните действия е свършена, остават довършителните детайли. Надяваме се времето да бъде удобно за работа “, сподели арх. Иван Киряков, началник на плана. 

Новото детско заведение е предопределено за деца от 3 до 6 години, които ще бъдат разпределени в 4 групи. Изграждането на градината се подкрепя с  държавно финансиране по стратегия на Министерство на образованието и науката. Инвестицията в новата детска градина е в размер на 2,2 млн.лева. Общата ѝ застроена повърхност ще бъде над 700 кв.м. 

В срещата, която целеше да покаже темпа на работа, участваха още ръководителят на звено „ Инвеститорски надзор “ Добромир Дерменджиев и началникът на отдел „ Образование “ Станимира Димитрова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР