Решихте ли какво ще хапвате днес? Тази пилешка вкусотия с

...
Решихте ли какво ще хапвате днес? Тази пилешка вкусотия с
Коментари Харесай

Пилешка вкусотия с гъби

Решихте ли какво ще хапвате през днешния ден? Тази пилешка вкусотия с гъбки и ароматни подправки е една от нашите рекомендации

Необходими Продукти

● пиле - към 1. 2 кг

За пилето


● зехтин - 30мл
● риган - 1 ч.л.
● сол - 1 с.л.
● червен пипер - 1 ч.л.
● черен пипер - 1 ч.л.
● мащерка - 1 ч.л.
● чесън - 3 скилидки (цели, небелени)

За гъбите


● гъби - 500 г кримини (или печурки)
● масло - 50 г краве
● зехтин - 1 с.л.
● магданоз - 1/2 връзка
● бяло вино - 120 мл
● бульон - 250 мл зеленчуков

Начин на подготвяне

Нарежете пилето на порции. В купичка смесете зехтина с подправките за пилето, разбъркайте. Намажете с тази примес всяко парче пиле и ги сложете в тава, сред тях сложете цели небелени скилидки чесън и сипете виното и бульона. Покрийте тавата с фолио и печете на 180 градуса за 60 минути.

Гъбите почистете и нарежете на фино, сложете в тиган маслото и лъжица зехтин и ги запържете до златисто. Подправете със сол и пипер на усет, извадете пилето от фурната, махнете фолиото и сложете към месото запържените гъби. Печете още 10 минути до приемане на прелестен тен върху месото. При поднасяне сложете парче пиле, гъби и малко сос от печенето.

Бележка: Гъбите Кримини са сходни на печурките. Имат от жълто-кафява до мрачно кафява качулка, по-твърда консистенция и компактен усет и са незадоволително порасналите гъби портобело, по тази причина ги назовават бейби портобело. Може да ги намерите в огромните супермаркети или да ги замените с бяла печурка.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР