Реших, че може би за някои от работещите момичета, на

...
Реших, че може би за някои от работещите момичета, на
Коментари Харесай

Етикетът на испанците

Реших, че може би за някои от работещите девойки, на които им се постанова да се срещат с хора от всевъзможни краища на света, би било потребно да научат малко повече за разпоредбите и етикета на другите народности и по тази причина в една поредност от материали ще опиша за по-интересните.

Днес ще стартираме с етикета на испанците. Те са гръмък, непредсказуем и не изключително проведен народ.

Самите те не знаят по какъв начин ще се държат и не се вълнуват какво мислят за тях другите. Не обръщат огромно внимание на маниерите. Не обичат да им се задават въпроси от персонален темперамент, само че си разрешават нравоучения.Закъсняват или просто не идват на уречената среща. За тях „ сиестата “ (два часа следобеден сън от 15:00 до 17:00 ч.) е свещена. Не е признато да бъдат обезпокоявани, а улиците се изпразват, магазините са затворени.

Не обичат да им се задават въпроси от персонален темперамент, само че си разрешават нравоучения. „ Извинете “ или „ Благодаря “ се чуват относително рядко. Обръщенията един към различен са най-простите в света. След запознанство незабавно минават на „ ти “, като се изключи възрастни дами и значими персони. При среща с дами освен се ръкуват с тях, само че и ги целуват по двете бузи. Обръщенията „ дон “ и „ доня “ са израз на надълбоко почитание – те се употребяват към университетски среди, лекари, адвокати, както и при хора с благороднически генезис. При срещи с мъжете мощно се прегръщат.Не обиждайте испанец – неговите хули мъчно ще бъдат спрени.ОСновна дума в испанския език е „ маняна “, което значи всичко друго (буквалното значение е „ на следващия ден “), само че не и нещо несъмнено (утре, вдругиден, някой път, след седмица, месец, от време на време в никакъв случай или за нищо на света...). За непристойно се смята да бъдат прекъсвани, когато приказват. Не обиждайте испанец – неговите хули мъчно ще бъдат спрени.

Характерни са тях са откритостта, човечността, галантността и хуморът.Испанските предприемачи са откровени, сърдечни и открити. Работят в екип, заради което диалозите с тях не вървят динамично – обратно на упованията, свързани с характера им. Много държат на йерархията. Говорят дълго и не са изключително точни при съблюдаване на правилник и периоди.

Държат на външния тип на сътрудниците и в никакъв случай не ги канят в дома си.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР