Решено - българската продукция вече ще бъде на видно място

...
Решено - българската продукция вече ще бъде на видно място
Коментари Харесай

Made in BG: Родната продукция - на видно място в магазина

Решено - българската продукция към този момент ще бъде на видно място в магазините. Това стана ясно след изключително държавно съвещание, на което се одобри предлагането артикули на локални (регионални) производители наложително да участват в комерсиалните обекти.
Съответните артикули би трябвало да са изложени на задоволително огромна повърхност и да са обозначени по подобаващ метод, от който да е видно, че става въпрос за районни артикули.

В листата влизат млякото и млечните артикули от българско сурово мляко; риба и рибни продукти; прясно месо и яйца; пчелен мед; пресни сезонни плодове и зеленчуци, създадени от районни производители. Въведено е условие млечните артикули да бъдат създадени напълно от българско сурово мляко.

Приетите промени не изискват смяна на досегашния ред на доставки в обектите, единствената цел е да бъде дадена опция за предложение на локална (регионална) продукция.

Припомняме, че предлагането обаче подвигна на крайник представители на бизнеса. По-рано предходната седмица Йордан Матеев, изпълнителен шеф на " Сдружението за съвременна търговия” съобщи, че търговците се притесняват, че това ще докара до раздор в връзките с към този момент потвърдили се огромни български и задгранични производители.

Според него ще се наложи веригите да изхвърлят огромна част от към този момент купената продукция, а появилите се районни производители са част от сивата стопанска система.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР