Решенията на Международния наказателен съд в Хага нямат никакво значение

...
Решенията на Международния наказателен съд в Хага нямат никакво значение
Коментари Харесай

Москва: Решенията на съда в Хага нямат правно значение, ние не сме страна по Римския статут

" Решенията на Международния углавен съд в Хага нямат никакво значение за нашата страна, в това число от правна позиция ", съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова в Telegram във връзка заповедта за арест против съветския президент Владимир Путин.

" Русия не е страна по Римския статут на Международния углавен съд и няма отговорности по него. Русия не си сътрудничи с този орган и вероятните " предписания " за арест, идващи от Международния съд, ще бъдат юридически оскъдни за нас ", написа още тя.

Заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация и някогашен президент на Русия (2008-2012) Дмитрий Медведев пък разяснява: " Международният углавен съд издаде заповед за арест на Владимир Путин. Няма потребност да обяснявате КЪДЕ би трябвало да се употребява тази хартия ".



Реакция на новината имаше и от украинска страна. Главният прокурор на Украйна Андрей Костин назова решението " историческо ". " Светът получи сигнал, че съветският режим е незаконен и неговото управление и поддръжници ще бъдат подведени под отговорност ", се споделя в изказване на Андрий Костин в обществените мрежи. Това е историческо решение за Украйна и цялата система на интернационалното право ", написа той.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР