Решенията на Европейския съюз за ограничаване на контактите и финансирането

...
Решенията на Европейския съюз за ограничаване на контактите и финансирането
Коментари Харесай

Турция отсвирва ЕС, продължава сондажите край Кипър

Решенията на Европейския съюз за ограничение на контактите и финансирането за Турция поради сондажите за газ и петрол край крайбрежията на Кипър няма да повлияят на решимостта ѝ да продължи енергийните си действия в района. Това оповестиха от турското външно министерство, представени от " Ройтерс ".

От ведомството подчертаха, че неспоменаването от страна на Европейски Съюз на кипърските турци в неговите решения, взети през вчерашния ден, " сподели какъв брой преднамерен и привързан е Европейски Съюз по въпроса за Кипър ".

Вчера Европейски Съюз приключи договарянията за съглашение за въздушния превоз и се контракти краткотрайно да не организира Съвета за асоцииране и по-нататъшни срещи на високо ниво ЕС-Турция.

Външните министри на страните членки на Общността също по този начин утвърдиха предложение за понижаване на предприсъединителната помощ за Турция за 2020 година и приканиха Европейската капиталова банка да преразгледа кредитните си действия в Турция, по-специално във връзка с кредитирането, предоставено от страните членки.

" Решенията няма да повлияят ни минимум на решимостта на страната ни да продължи въглеводородните действия в Източното Средиземноморие ", се акцентира в изказването на турското външно ведомство.

Анкара, която поддържа отцепническата северна част на разделения остров, твърди, че някои крайбрежни зони попадат под юрисдикцията на Турция или на кипърските турци. Кипър беше разграничен през 1974 година след инвазия от страна на Турция, провокирана от въодушевен от Гърция прелом. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР