Решението за отстраняване на президента на Руската федерация по художествена

...
Решението за отстраняване на президента на Руската федерация по художествена
Коментари Харесай

В Русия не са щастливи от наказанието на Винер

Решението за премахване на президента на Руската федерация по художествена гимнастика и основния треньор на националния тим Ирина Винер от интернационалните надпревари приближава Международната федерация по гимнастика (ФИГ) една крачка по-близо до пропастта. Това мнение изрази във вторник пред ТАСС почетният президент на Руския олимпийски комитет Александър Жуков.
 Ирина Винер отговори на Илиана Раева
Ирина Винер отговори на Илиана Раева

" Всяка страна има свое лично мнение "

" Смятам, че това е още един образец за политическа интервенция в спорта. Ирина Александровна беше осъдена за рецензия към съдийството на Олимпийските игри, която беше безусловно обективна. Приносът на Винер за развиването на международната художествена гимнастиката е непостижим. Международната федерация по гимнастика, откакто в профил руснаците от стартовете им преди година, отряза клона, на който седеше. И след решението да дисквалифицира Винер, беше направена още една стъпка към пропастта ", сподели Жуков.

Подобно мнение изрази и президентът на Руската федерация по битка Михаил Мамиашвили.

" Това въобще не ме изненадва. Ако на някого му е паднала челюстта и очите му са станали на пет копейки, тогава тези хора са надалеч от действителностите, които се случват в този момент. Няма място за полемика, няма място за обжалване и за някакво толерантно отношение. И най-лошото е, че пристигна времето на хора, които в никакъв случай не са се събличали по физическо. Те цялостен живот седят в профил и гневно ненавиждат хора с полет на мисълта ", сподели Мамиашвили пред ТАСС.

Както е известно, през вчерашния ден Дисциплинарната комисия на Фондацията по гимнастическа нравственос в профил президента на съветската федерация по художествена гимнастика и старши треньора на националния тим Ирина Винер от присъединяване в интернационалните надпревари за период от две години поради нарушение на разпоредбите на ФИГ и рецензии към съдийството след Олимпиадата в Токио.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР