Решението за изпращане на военна помощ за Украйна влиза в

...
Решението за изпращане на военна помощ за Украйна влиза в
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат военна помощ за Украйна, от “Възраждане“ на протест пред НС

Решението за изпращане на военна помощ за Украйна влиза в пленарната зала. Точката е планувана като първа в днешния дневен ред, съгласно признатата седмична стратегия.
Прочетете още
Междувременно последователи на " Възраждане " стартират да се събират на митинг пред постройката Народно събрание и се афишират срещу военна помощ за Украйна.

След общото съвещание на парламентарните комисии по защита и външна политика предлагането за военна помощ за Украйна на ГЕРБ и " Демократична България " са обединени в общо проекторешение.

Решението ще се дебатира на фона на предизвестията на министъра на защитата Димитър Стоянов, че качествата за отбрана би трябвало да бъдат непокътнати.

От външното ни министерство означават измененията в позициите и на други страни.

Служебният министър на външните работи Николай Милков не пропуща да означи, че решението за даване на военна помощ е суверенно за страните. А и множеството от тях са преодолели терзанията за оказването ѝ.

" В страните, които оказваха поддръжка, се наблюдаваше възходящо въздействие на зверствата по отношение на цивилното население, съзнателното атакуване на цивилна инфраструктура, очевидни и иносказателни закани, че Украйна е началото и би трябвало да се готви останалата част от Европа. Повечето страни не влизат в цялостни елементи за оказваната помощ. Те си оставят опция за от време на време прибавяне на бъдещи траншове и гъвкаво държание. "

Служебният министър на защитата Димитър Стоянов отбелязва, че поради даването на военна помощ, не би трябвало да бъдат редуцирани качествата на Българската войска.

" Трудно бихме дали тежко въоръжение, съответно желана от украинската страна, ще загубим съответни качества. Няма да може толкоз бързо тези качества, в случай че ние ги загубим, да бъдат възобновени. Да не забравяме, че България е гранична с спора и в един миг може да се окажем в много сложна обстановка. Ако някой чака от нас, че ще дадем зенитно-ракетни комплекси, скърбя, няма по какъв начин да се случи ", сподели Димитър Стоянов.

 

" Възраждане " провежда митинг на пл. „ Народно заседание “ във връзка гласуването на предложенията на ГЕРБ и на „ Демократична България “ за изпращане на оръжия за Украйна от страна на България.

" Категорични сме, че страната ни няма място във този спор сред два приятелски народа ", прецизират от партията.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР