Решението за изгонването на руските дипломати от България по всяка

...
Решението за изгонването на руските дипломати от България по всяка
Коментари Харесай

Москва: Решението за екстрадирането на руски дипломати от България е взето на запад

Решението за изгонването на съветските дипломати от България по всяка възможност е взето „ надалеч на запад ”, съобщи ръководителят на комисията по външни работи на Държавната дума Леонид Слуцки.
Леонид Слуцки
„ Боя се, че то (решението за изгонване – бел. ред.) е взето и пренасочено към София, надалеч на запад от България. Жалко, доста тъпо. Няма учредения за това ”, сподели депутатът.

„ Изгонването на 70 дипломати е сериозен удар. Смятам с огромна възможност, че ще бъдат подхванати реципроцни ограничения по отношение на дипломатическото посланичество на България в Русия ”, добави Слуцки.

Той означи, че Русия има " действителни, а не изсмукани от пръстите въпроси " към българската дипломатическа задача ". Според него, сходно отношение сред страни, които обичайно са имали съществени връзки и интензивно икономическо и културно съдействие, не е в реда на нещата.

Случилото се в София демонстрира мащабите на натиска против Русия, добави Слуцки.

Той акцентира, че в България има десетки и стотици здравомислещи политици и общественици, публицисти и учени, които поддържат напълно друга, градивна позиция във връзка с контактите с Москва.

Така че всички тези некоординирани и неоправдани стъпки ги чака механизмът на възвратната пружина ", заключи депутатът.

БГНЕС напомня, че във вторник министър председателят Кирил Петков разгласи решението на България да екстрадира 70 чиновници на съветските дипломатически задачи в България, част от които са забъркани в шпионска активност. /БГНЕС

Москва / Русия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР