Решението за избор на Момчил Мавров за подуправител на Националната

...
Решението за избор на Момчил Мавров за подуправител на Националната
Коментари Харесай

Обнародването на решението за избор на шеф в Касата дойде след оставката му

Решението за избор на Момчил Мавров за подуправител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) бе обнародвано през днешния ден в „ Държавен вестник “. Това се случва дни, откакто той подаде оставка от поста.

Противоречие обаче няма, защото съгласно записаното решението влиза в действие от деня на приемането му, а не от деня на обнародването му.

Припомняме, Момчил Мавров бе определен от Народното събрание за подуправител на Касата предишния четвъртък, на 30 ноември. Ден по-късно обаче депутати обявиха, че към шефа и подуправителя на НЗОК „ ще бъде отправена молба да създадат крачка обратно “ и да подадат оставките си, което стана факт още същия ден.

Въпреки подадените оставки обаче както шефът Станимир Михайлов, по този начин и подуправителят Момчил Мавров ще останат на постовете си до фактическото приемане на заявките им за овакантяване. Те би трябвало да продължат работата си в управлението на Касата до избирането на техни приемници, в противоположен случай оперативната работа на Здравната каса би била блокирана.

Очаква се в околните дни депутатите да решат по какъв начин да излязат от обстановката, която сами сътвориха, без вреди за НЗОК и работата на здравната система.

Обнародваното решение можете да видите.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР