Решението определя като неоснователни действията на Постоянната работна група и

...
Решението определя като неоснователни действията на Постоянната работна група и
Коментари Харесай

ВАС постанови незабавното изваждане на Цветомир Найденов от българската версия на „Магнитски“

Решението дефинира като неоснователни дейностите на Постоянната работна група и то не предстои на обжалване
Повече от 115 дни след неоснователното включване на Цветомир и Боян Найденови и татко им Стефан Найденов в българския „ лист на листата “ „ Магнитски “ Върховният административен съд постанови без право на обжалване незабавното изваждане на Цветомир Найденов от него.

Очаква се до дни същите учредения по решения на Върховният административен съд да бъдат прекратени фактическите дейности по поддържане на данните на Стефан и Боян Найденови в същия лист.

Решението постановява да се преустановят фактическите дейности по поддържане на данните на Ц. Найденов в Списък на физическите лица, „ асоциирани лица по смисъла на т. 1, писмен знак б) от Решение № 441 от 04 юни 2021 година на Министерски съвет на Република България, поддържан на интернет страниците на Министерство на финансите и на интернет страницата на Национална организация за приходите, осъществявани от длъжностните лица на Министерство на финансите и Национална организация за приходите, които дават отговор за поддържането на Списъка на страниците на Министерство на финансите и Национална организация за приходите, както и от страна на Държавна организация „ Национална сигурност “ и Националната организация за приходите, Министерство на вътрешните работи, Министерство на финансите и ДА „ Национална сигурност “ като членове на Постоянната работна група, основана с РМС № 441/04.06.2021 година, както и от непрекъснатата работна група като групов орган. “

За целия интервал на непозволеното си включване в българския лист на лица, които попадат или евентуално биха попаднали в обсега на глобите „ Магнитски “, откакто в никакъв случай не са били включвани в американския лист, засегнатите Найденови нито един път не получиха опция за ответна реакция, не им беше предоставена информация за решението на непрекъснатата работна група, нито съответно пояснение на дейностите й. Постоянната работна група не взе поради жалбите на Найденови, само че за разлика от тях „ извади “ от листата сътрудниците на Васил Божков от компанията „ Интралот “ единствено 6 дни след включването им.

Това деяние повдигна доста въпроси за неналичието на единни критерии за въвеждането или анулация на наказания, както и цялостната неяснота за активността, периодите и правилата на работа на Групата.

Притеснителна се оказа също по този начин и неналичието на законов период за даване на отговор по тъжби към непрекъснатата работна група. Найденови бяха включени в „ Списъка на листата “ без да бъде взета поради смяна на събитията, а точно фактът, че са прекратили съдружничество с включения в листата „ Магнитски “ Васил Божков година и половина преди въвеждането на глобите. За несъответстващото решение на Постоянната работна група приказва и фактът, че Найденови разкриха първи данъчното закононарушение на Божков и съдружниците му, с което страната беше ощетена с почти 700 милиона лв..
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР