Решението на управляващите да променят правилника за работа на НС

...
Решението на управляващите да променят правилника за работа на НС
Коментари Харесай

Нинова за комисията за службите: Загубата на ПП-ДБ и ГЕРБ на мнозинство взриви нещата

Решението на ръководещите да трансформират правилника за работа на Народно събрание и да изхвърлят " Възраждане " от управлението на комисията за надзор на службите предизвика гневна реакция и от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. 

Тя изясни, че е била член на комисията от началото й. И отхвърли изказванията за пропуснати съвещания - всяка седмица е провеждано такова. Било смехотворно да се твърди, че ръководителят й дефинира целите на работата в нея. А за обвиняванията, че " Възраждане " са русофили, тя подсети, че болшинството е знаело това още като е гласувало правилника в началото. Смехотворно било и изказванието, че ръководителят има повече информация от членовете също било смехотворно - всички имат достъп до документите и четат едни и същи отчети.

" Истинската причина е разцеплението в ПП-ДБ и достолепието на Бойко Рашков. На последното съвещание ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи изгубиха болшинството в комисията, тъй като Рашков гласоподава срещу безумията, импортирани в комисията като законопроект. Опозицията, плюс Бойко Рашков отхвърли законопроекта на Министерски съвет, който бе необразован ", разгласи соцлидерката. След като ръководещите изгубили болшинството, решили да трансформират и наличието на комисията - членовете към този момент не са на партиен принцип по двама, а като другите комисии - на паритет, с цел да си подсигуряват болшинството.

На последното съвещание взехме вярното решение в името на България и това взриви обстановката, сподели още тя.

Снимка: Агнес Методиева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР