Решението на Централната избирателна комисия в Русия да не допусне

...
Решението на Централната избирателна комисия в Русия да не допусне
Коментари Харесай

ЕС оспорва решението на руските власти да не допуснат Навални до изборите

Решението на Централната изборна комисия в Русия да не допусне Алексей Навални до присъединяване в изборите за президент следващата година хвърля сянка върху политическия плурализъм в страната и поражда подозрения за демократичността на избора. Това се показва в изказване на представител на Европейската работа за външно деяние.

В него се отбелязва, че Европейският съд по правата на индивида е отчел, че Навални не е имал достъп до без значение и почтено правораздаване. Обвинения на политическа основа не трябва да бъдат употребявани против присъединяване в политиката. " Очакваме съветските управляващи да обезпечат равни условия, в това число във връзка с президентските избори следващата година ", се добавя в изказването.

Европейски Съюз показва упованието представители на Организацията за сигурност и съдействие в Европа да бъдат поканени за наблюдаващи на идните избори за президент на Руската федерация. Посочва се, че Европейски Съюз ще оцени резултата от изборите на основата на заключенията на наблюдаващите, както постъпва всекидневно.

Руската ЦИК разгласи през вчерашния ден, че не позволява Навални до присъединяване в президентските избори, тъй като е осъждан. Срещу него е издадена условна присъда за корист с държавни средства и с цел да бъде позволен до изборите, присъдата би трябвало да бъде анулирана, или той би трябвало да получи особено позволение.

Навални прикани за протест на президентските избори.

Междувременно стана ясно, че предприемчив комитет в Москва ще издигне публично съветския президент Владимир Путин като самостоятелен претендент на президентските избори в страната през март.

Преди дни Путин разгласи желанието си да се кандидатира на изборите, само че като самостоятелен претендент. Въпреки това, ръководещата в Русия партия " Единна Русия " публично поддържа кандидатурата му за изборите следващата година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР