Решението на служебното правителство да възобнови доставките от Газпром е

...
Решението на служебното правителство да възобнови доставките от Газпром е
Коментари Харесай

След изборите ПП ще диверсифицира доставките от Газпром

Решението на служебното държавно управление да възобнови доставките от " Газпром " е извънредно притеснително. То слага под голям риск вероятно искане от страна на " Булгаргаз " за пропуснати изгоди, поради несъблюдение на контракта от страна на " Газпром ". Ако България изиска възобновяване на доставките на газ, без преди този момент да е потърсила неустойки, е доста евентуално да изпуснем решение в наша изгода от Арбитражния съд, предизвести Венко Сабрутев, икономист от " Продължаваме промяната ".

Сабрутев е безапелационен, че след изборите на 2 октомври " Продължаваме промяната ", която към този момент предприе стъпки за диверсификация на съветските доставки на газ за България, ще довърши започнатото. Единствената причина, заради която държавното управление на Кирил Петков не е осигурило място за разтоварване на контрактуваните 7 танкера с полутечен газ от Съединени американски щати е незадоволително време до предаване на ръководството на служебния кабинет, сподели Сабрутев.

За да имаме сигурност на газовите доставки ни трябват по-голям брой снабдители с релативно идентичен дял. Тогава при отвод на доставка от който и да е снабдител, неговият дял елементарно да бъде обезщетен от останалите. В " Продължаваме промяната " са очаквали от служебното държавно управление да обезпечи временен интервал, като продължи търсенето на още снабдители. А когато пристигна постоянното държавно управление, то да подпише дълготрайни контракти за доставка на газ с ясни задължения. Русия може да бъде един от многото евентуални сътрудници, изясни Венко Сабрутев. Той напомни случаи на банкрутирали частни компании от страни в Европейски Съюз, поради неизпълнени доставки от " Газпром ", макар осъществено преди този момент заплащане в рубли.
В началото на 2023 година влиза в действие европейското ембарго за импорт на нефт от Русия. България измоли дерогация до края на 2024 година Ако рафинерията в Бургас реши да изнася дизел и бензин в Европа, какви цени да чакаме по бензиностанциите у нас от 1-ви януари? Какви ограничения ще предложи Политическа партия след изборите поради рекордното повишаване на газа и да чакаме ли нови за цената на автомобилните горива? Защо предпочетохте за лидер на листата в лидерския 25-ти МИР в София Ицо Хазарта, а не някогашния вицепремиер Калина Константинова, която е втора в тази листа? Как ще продължи смяната след изборите и по какво ще разберем, че това е по този начин?
Отговорите на Венко Сабрутев, " Директно в новините " със Стефан Кунчев.



Визитка:

Венко Сабрутев е икономист, магистър по " Управление на интернационалните планове " и " Маркетинг " от УНСС в София. Има професионален опит в огромни интернационалните и локални компании в областта на енергетиката. Депутат от " Продължаваме промяната " в 47-ото Народно заседание, заместител ръководител на Комисията по бюджет и финанси и член на Комисията по енергетика.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР